Γαϊτάνος: «Στη Eurovision υπάρχουν τελετές, μαγείες, άγριες φάτσες και κέρατα»

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024

Τον λόγο που δεν θα πήγαινε στη Eurovision αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Γαϊτάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, αποκαλύπτοντας ότι, αν και παρακολουθεί από παιδί τον μουσικό διαγωνισμό, «έχει κάποια στοιχεία που με βρίσκουν απολύτως αντίθετο».

 Συγκεκριμένα, ο γνωστός ερμηνευτής που έχει συνδέσει το όνομά του με τη θρησκευτική μουσική κλήθηκε να απαντήσει στο αν θα δεχόταν ποτέ πρόταση να συμμετέχει στη Eurovision. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα έπαιρνε μέρος στον μουσικό διαγωνισμό, σημειώνοντας ότι «δεν μου αρέσει η τόση εξωστρέφεια», ενώ έκανε λόγο για «δαιμονική κατάσταση».

 «Έβλεπα κάθε χρόνο, από παιδάκι τη Eurovision, λόγω του ότι πολύ κοντά στην τέχνη μου και σε αυτά που αγαπώ πολύ. Η Eurovision έχει κάποια στοιχεία που με βρίσκουν απολύτως αντίθετο. Το πρώτο που δεν μου αρέσει και το θεωρώ πολύ σαχλό είναι η τόση εξωστρέφεια. Όλη αυτή η φιλαρέσκεια που βγαίνει ως έκφραση και παραδειγματίζει τους νέους. Θεωρώ ότι όλα αυτά ζημιώνουν τους νέους, παρά τους ωφελούν. Επίσης, δεν μου αρέσει η τόση αναισχυντία, δεν χρειάζονται τόσο σεξουαλικές εμφανίσεις. Δεν είναι ωραίο αυτό. Ο Γάλλος εκπρόσωπος, είδες ένα ωραίο τραγούδι, με ωραίο τρόπο ειπωμένο, με ωραία λόγια, σεμνός, μετρημένος, μοντέρνος», ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

 «Πιστεύω ότι η Eurovision πρέπει να παραδειγματίζει και να αναδεικνύει την εξέλιξη, αυτό που λέμε καλό ευρωπαϊκό τραγούδι σε λόγο και μουσική, να αντιπροσωπεύει τους λαούς και όχι μόνο μια αγγλική τάση. Είναι σαν να βλέπουμε αγγλικά συγκροτήματα που διαγωνίζονται και είναι καινούργια. Είναι σαν τους ποδοσφαιριστές που είναι ξένοι και τους βλέπεις στην Εθνική Ελλάδος. Δεν ξέρω αν αυτό που λέω είναι λάθος, αλλά εγώ όταν βλέπω την Εθνική Ελλάδος, θα ήθελα να είναι Έλληνες οι ποδοσφαιριστές», συνέχισε ο ίδιος.

 «Δεν θα πήγαινα στη Eurovision. Δεν μου αρέσει η τόση εξωστρέφεια. Επίσης, θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί σκληρό, αλλά οφείλω να το πω: Υπάρχει πολύ δαιμονική κατάσταση, δεν υπάρχει καλή διάθεση. Βλέπεις πολύ δαιμονικό στοιχείο, άγριες φάτσες, τελετές, μαγείες, κέρατα. Όλο αυτό το πράγμα τι χρειάζεται; Σε τι ωφελεί τον κόσμο; Απέχω από το οτιδήποτε δεν είναι γύρω από το καλό. Μην γελιόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά όλοι ποιο είναι το αξιοπρεπές, το χρήσιμο, το αξιόλογο. Μην ξεγελιόμαστε ότι όλα είναι θέμα άποψης και ότι όλες οι απόψεις είναι απλώς απόψεις. Καλό είναι ό,τι γίνεται να αξιώνει τους ανθρώπους και όχι να τους απαξιώνει. Στη Eurovision και σε αυτόν τον τρόπο έκφρασης, αισθάνομαι ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη τάση απαξίωσης», πρόσθεσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.