Φυτανίδης: «Στην Ελλάδα κυριαρχεί η ανομία, βλέπουμε το ποδόσφαιρο εκτός γηπε΄δων»

Metrosport Team25 Απριλίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Σωκράτης Φυτανίδης και μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Θεσσαλονικιός ποδοσφαιριστής τόνισε: «Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε το μειονέκτημα να βλέπουμε το ποδόσφαιρο περισσότερο εκτός αγωνιστικών χώρων και μετά στο γήπεδο. Βάζουμε τον ποδοσφαιριστή σε δεύτερη μοίρα που σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι το κομμάτι που πέφτει το φως.

Στην Ελλάδα κυριαρχεί η ανομία και δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να λένε και να κάνουν αυτό που έχουν στο δικό τους μυαλό. Η βία ξεκινά από ανακοινώσεις και όσο υπάρχει αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό αλλά μόνο για τις 3-4 μεγάλες ομάδες. Ανταγωνιστική είναι η Premier League. Στην Ελλάδα έχει ξεφύγει η κατάσταση, βλέπουμε επεισόδια, θανάτους, δεν μπορεί να ευχαριστηθεί ο υγιής φίλαθλος το ποδόσφαιρο, πρέπει να προβληματίσει τους πάντες αυτούς που επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση θέλει να παίζει ρόλο σε αποφάσεις και όχι στο οργανωτικό κομμάτι. Έχουμε καταπατήσει τα πάντα και αυτό φαίνεται στις μικρότερες κατηγορίες. Στη Super League 2 έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο σε λίγες ομάδες που έχουν χρήματα να διεκδικήσουν την άνοδο. Μετά τη Super League δεν υπάρχει ποδόσφαιρο».

Για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη με 5 ομάδες: «Δεν νομίζω ότι οι ομάδες είναι τόσο δυνατές για μεγάλες πορείες στην Ευρώπη. Μακάρι να κάνουν βήματα στις ακαδημίες για να παράξουν Έλληνες παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ που έχει Έλληνες. Να μπούμε σε διαδικασία να φτιαχτεί επιτέλους το προϊόν όπως και στο μπάσκετ που υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Συνέχεια σηκώνονται οι τόνοι και βλέπουμε αντιδράσεις. Το θέμα είναι ότι σκοτώνονται άνθρωποι στην καθημερινότητα για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ασχοληθεί η πολιτεία για να φτιαχτεί το κομμάτι του αθλητισμού, πράγμα που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο».

Ποιους θεωρεί τους καλύτερους στόπερ του Πρωταθλήματος: «Σίγουρα ο Ινγκασον ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει με το μυαλό του, τις ικανότητες του, έχει άνεση στο παιχνίδι του. Μου αρέσει και ο Εραμούσπε του ΠΑΣ και σαν ποδοσφαιριστής και σαν χαρακτήρας καθώς τον έκανα σκάουτινγκ και πριν έρθει στον ΠΑΣ. Είναι σε μία ομάδα που παλεύει την κατηγορία και βγάζει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Άρης έχει καλούς και ποιοτικούς στόπερ αλλά έχει αστάθεια στα χαφ γιατί άλλαξε παίκτες όπως ο Σάσα που ήταν καλός. Ο Νταρίντα είναι πολύ καλός παίκτης αλλά ο Σάσα έβγαζε μια άλλη ενέργεια. Αυτό που είχε ο Σάσα το είχαν ο Βιτόλο, ο Γκαρσία ο Καρεμπέ και ανέβαζαν επίπεδο τις ομάδες τους. Ο Σιώπης παίζει με αξιολάτρευτο τρόπο έχει απίστευτη ενέργεια και μακάρι να τον είχαν σε μεγαλύτερη εκτίμηση οι μεγάλες ελληνικές ομάδες».

Για τη μάχη του τίτλου: «Θα κριθεί μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα το πάρει η ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.