Φωτιά στον Έβρο: Εκτός φυλακής οι τρεις «σερίφηδες» που είχαν «συλλάβει» μετανάστες

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Ελεύθεροι έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο προφυλάκισης αφέθηκαν οι τρεις σερίφηδες του Έβρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής που μετέτρεψε τη βασική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά κίνητρα σε πλημμέλημα. 

Ειδικότερα, η κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά κίνητρα μετατράπηκε σε παράνομη κατακράτηση των δεκατριών προσφύγων και μεταναστών τον περασμένο Αύγουστο. Ακόμη, από τις πέντε πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες οι δύο ημεδαποί αθωώθηκαν για όλες, ενώ ο τρίτος, αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκε μόνο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς, όπως είναι γνωστό, είχε δημοσιεύσει βίντεο από τον εγκλεισμό των δεκατριών σε μια κλειστή καρότσα, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «κομμάτια» και υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις φωτιές στον Εβρο.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον δράστη αλβανικής καταγωγής είναι η φυλάκιση 63 μηνών (5 χρόνια και τρεις μήνες δηλαδή) και στους δύο Ελληνες ποινή 60 μήνες, δηλαδή 5 χρόνια. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό.

Την προηγούμενη Δευτέρα, την ενοχή των τριών «σερίφηδων» της Αλεξανδρούπολης αλλά όχι με ρατσιστικά κίνητρα είχε προτείνει ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η υπόθεση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου όταν οι κατηγορούμενοι ανάγκασαν τους μετανάστες να μπουν στο κλουβί-τρέιλερ, όπου τους κράτησαν κλεισμένους για ώρες ως υπαίτιους για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό επανέλαβαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να τους συλλάβουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που κλήθηκαν ως μάρτυρες στο Εφετείο αναφέρθηκαν απλώς στις λεπτομέρειες της δικής τους εμπλοκής στην υπόθεση, χωρίς να εκφέρουν άποψη για τα όσα απαράδεκτα εκτυλίχθηκαν εκείνη την ημέρα. Θυμίζουμε πως οι 13 μετανάστες-θύματα απαγωγής απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης τον περασμένο Φεβρουάριο και ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας. Τα θύματα της απαγωγής δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ούτε υποστήριξαν παράσταση κατηγορίας διαμέσου των δικηγόρων τους.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.