Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά-Τα σενάρια για τα αίτια

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Το OPEN έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο Κατσιμίδι, της Πάρνηθας, η οποία όμως έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς ενεργή εστία.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωσε πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς οι άνεμοι που πνέουν, ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως οι άνεμοι θα κοπάσουν το βράδυ ενώ και αύριο (30/06) η κατάσταση αναμένεται να είναι παρόμοια, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από τους αρμόδιους φορείς.

Τα σενάρια για τα αίτια


Την ίδια στιγμή, παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ερευνούν και τα αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως η φωτιά προκλήθηκε μετά από πτώση πεύκου σε καλώδιο ηλεκτροδότησης.

Λίγο πριν το ξέσπασμα της φωτιάς, πληροφορίες αναφέρουν πως ακούστηκαν και εκρήξεις πιθανώς από πτώση ή θραύση κάποιου πηνίου.

Σε κάθε περίπτωση, τη δική του έρευνα για τη φωτιά θα κάνει και ειδικός πραγματογνώμονας στην πορεία, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.