«Φτιάχνει» τους παίκτες ο Ραζβάν αλλά… μετά παίζουν μόνοι τους!

Αρις Νικολάκης27 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι ένα εννιάμερο στο οποίο ο ΠΑΟΚ απογειώνεται ή – για να είμαστε απόλυτα ακριβείς – βυθίζεται! Από σήμερα με τον Βόλο στην Τούμπα, μετά με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» και μέχρι τη άλλη Πέμπτη με την Άιντραχτ, στην Τούμπα … Αυτό το εννιάμερο , μπορεί να απογειώσει τον ΠΑΟΚ σε δυσθεώρητα ύψη ευτυχίας ή… Κι εδώ είναι η ακρίβεια των λόγων μας… Ή, να τον προσγειώσει σε βάθη δυστυχίας πριν τη ερχόμενη εκ νέου διακοπή του Πρωταθλήματος!

Με λίγα λόγια; Αυτό το εννιάμερο προσφέρει ευκαιρίες, για να διάγει ο ΠΑΟΚ μια ήρεμη κι ευχάριστη περίοδο δίχως αγωνιστικές υποχρεώσεις..

Δεν μπορούμε, να πούμε και δε λέμε, πως έτσι διήγε την προηγούμενη ανάλογη περίοδο. Η ήττα από τον ΟΦΗ δεν το επέτρεψε. Αν και τότε οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες. Τώρα δεν είναι. Γιατί δεν είναι; Μα επειδή, τώρα παίζει εκτός έδρας με τον διεκδικητή του τίτλου στην Ελλάδα Παναθηναϊκό. Παίζει και με το φαβορί του Ομίλου του στο Κόνφερενς Λιγκ, την Άιντραχτ, εντός έδρας. Δεν είναι ίδιο, το τώρα με το τότε; Ε;

Αυτή βέβαια, είναι η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει κι άλλη. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε σταγόνα… ζουμί από τους νέους παίκτες του. Ξεζούμιζε τους παλιούς. Τώρα; Ντεσπότοφ κι Οζντόεφ τουλάχιστον, άρχισαν, να βάζουν πλάτη. Στον ίδιο χρόνο διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης και στον ορίζοντα του Σαμάτα. Δεν είναι ίδιο, το τώρα με το τότε; Ε;

Τα πάντα, όλα εξαρτώνται φυσικά, από την απόδοση ισχύος του. Σε αγώνες μάλιστα, των οποίων ο δείκτης δυσκολίας είναι στο υψηλότερο σημείο από τη σέντρα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό κι ο αγώνας με την Άιντραχτ είναι ένα επίπεδο δυσκολίας πάνω κι από τον αγώνα με τη Χάιντουκ, στο Σπλιτ, για το Κόνφερενς Λιγκ! Για να καταλαβαινόμαστε…

Προηγείται βέβαια, ο αποψινός αγώνας με τον Βόλο, στην Τούμπα. Ένδεκα παίκτες αυτός, ένδεκα κι ο ΠΑΟΚ. Και δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τουρισμό ο Βόλος. Ξεκίνησε άσχημα. Και μάλλον, ήδη… Παλεύει, για να μην βρεθεί στο χείλος του γκρεμού της Β’ εθνικής. Τη λένε και Σούπερλιγκ 2. Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Χρήζει σοβαρής προσοχής ο Βόλος.

Ο Λουτσέσκου, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακατέψει την τράπουλα. Οι – έστω από αύριο - σκέψεις του για τον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί, να μην αποτελέσουν φίλτρο για τις σημερινές. Ο ΠΑΟΚ διάγει εφέτος μία εποχή διπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεν την διήγε πέρυσι. Τι σημαίνει αυτό; Ολότελα διαφορετική διαχείριση του ρόστερ του εφέτος από πέρυσι.

Έτσι είναι αλλά… Τότε το ρόστερ ήταν ελλιπές. Τώρα; Μπορεί να μην είναι απόλυτα πλήρες. Όπως και να το κάνουμε, δεν έχει το βάθος των άλλων ομάδων του Big4. Είναι όμως, το πληρέστερο των τελευταίων χρόνων. Με παίκτες μάλιστα, από τα πάνω ράφια. Διαφωνείτε;

Για να δούμε λοιπόν, απόψε τι «μενού» δούμε από τα … μαγειρέματα του Ρουμάνου προπονητή, με τον Βόλο. Για να αρχίσουμε, να φανταζόμαστε τι, θα δούμε κατ’ αρχήν με τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένη φυσικά, την καλύτερη προετοιμασία των «υλικών» της συνταγής του ΠΑΟΚ από τον «σεφ».

Έχει ομολογουμένως, ο Ραζβάν το χάρισμα, να «φτιάχνει» τους παίκτες του, Τους αρέσει κι αυτούς το «φτιάξιμο» από τον προπονητή τους. Την «βρίσκουν». Απλά, μετά… Παίζουν μπάλα μόνοι τους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.