«Φτιάχνει» Σαμάτα ο Λουτσέσκου, αφού του δόθηκε η ευκαιρία...

Κώστας Πετρωτός09 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν πάνε δύο μήνες από τότε που ο Αλί Σαμάτα έκανε την πρώτη προπόνησή του με την ομάδα (20 Ιουλίου). O ΠΑΟΚ έχοντας επιστρέψει λίγες μέρες πριν από το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, είχε μπει σε φάση δουλειάς για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την Μπεϊτάρ (στο οποίο για πρώτη φορά φόρεσε την φανέλα του Δικεφάλου).

Με τα διαδοχικά παιχνίδια που ακολουθούσαν, ο Λουτσέσκου δεν βρήκε ποτέ επαρκή χρόνο για να δουλέψει όπως θα ήθελε με τον Τανζανό φορ. Ο 31χρονος φορ αγωνίστηκε σε άλλα πέντε παιχνίδια, αλλά μόνο σε ένα βασικός, αυτό με την Χάιντουκ στην Τούμπα, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Τζίμα στο 78’. Οι εμφανίσεις του δεν προκάλεσαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Σαμάτα ξεχώρισε πέρα από την αγωνιστικότητά του και τα καλά φυσικά χαρίσματα (δύναμη και ταχύτητα).

Στην λογική του Ρουμάνου τεχνικού, αυτό που λείπει είναι η προσαρμογή και γι’ αυτό και ήταν προβληματισμένος που δεν θα είχε τον Σαμάτα στο διάστημα της διακοπής, αφού είχε έρθει η κλήση από την εθνική ομάδα της Τανζανίας. Τελικά, ο 31χρονος φορ πήρε για προσωπικούς λόγους άδεια από την Ομοσπονδία της χώρας δεν έφυγε από την Θεσσαλονίκη και αυτό, στις συζητήσεις του Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του, χαρακτηρίστηκε «φανταστικό νέο». Και ο λόγος είναι απλός.

Από την Πέμπτη, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει την ευκαιρία να δουλεύει στις προπονήσεις με τον Σαμάτα. Το θεωρεί πολύ σημαντικό και για να δουλέψει πάνω στην ψυχολογία του και για να τον βάλει ακόμη πιο μέσα στην τακτική της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός φορ στο σύστημα Λουτσέσκου είναι πολύ κομβικός και πρέπει να γνωρίζει απόλυτα την φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας. Ήδη από χθες άρχισε τα τετ-α-τετ και σήκωσε μανίκια μαζί του. Στόχος του από την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Αρη να βλέπουμε τον καλό Σαμάτα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.