Φρίντρικσον: «Στόχος να είμαστε στην πρώτη εξάδα- Πιο σκληρό το παιχνίδι στην Ελλάδα»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκάθαρα ο Έλβαρ Φρίντρικσον έχει κάνει αισθητή τη παρουσία του από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, έχοντας καταφέρει μάλιστα να αναδειχθεί πολύ σύντομα σε έναν εκ των πρωταγωνιστών του ασπρόμαυρου ρόστερ. Μάλιστα, ο Ισλανδός παραχώρησε και τη πρώτη του συνέντευξη, μιλώντας για την παρουσία του στην ελληνική Basket League.

Ο «ασπρόμαυρος» πλέιμέικερ μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη, στην πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, στους στόχους που έχει θέσει και στις διαφορές που συναντάει εντός και εκτός παρκέ.

«Φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Έχει κάποια πάνω κάτω, αλλά προσαρμόσθηκα γρήγορα μετά την προετοιμασία, η οποία ήταν επίσης αρκετά δύσκολη. Ξεκίνησα πολύ καλά τη σεζόν, αλλά μετά είχα έναν μικρό τραυματισμό. Έπρεπε να το ξεπεράσω και μετά υπήρξαν αλλαγές στην ομάδα. Όμως το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ καλό και τα πήγαμε πολύ καλά», είπε αρχικά ο Φριντρικσόν στην συνέντευξή του στην ιστοσελίδα visir.is.

Για τις διαφορές που συνάντησε στο ελληνικό μπάσκετ σε σχέση με τα άλλα πρωταθλήματα που έπαιξε: «Μπορείς πραγματικά να νιώσεις τη διαφορά μεταξύ των πρωταθλημάτων στα οποία έχω παίξει και επίσης όταν παίζουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το παιχνίδι είναι πιο σκληρό στην Ελλάδα, με περισσότερα αγγίγματα, λιγότερα σφυρίγματα, πιο σκληρές άμυνες και πιο αργή κυκλοφορία μπάλας νομίζω. Εμπλέκονται πολλές τακτικές. Υπάρχουν όλων των ειδών τα πράγματα στα οποία έπρεπε να προσαρμοστώ. Εξαρτάται από τους προπονητές και όχι από τα πρωταθλήματα, αλλά έπρεπε να προσαρμοστείς στην μπάλα και ήταν αρκετά επιτυχημένο».

Για την ταχύτητα που βγάζει στο γήπεδο και αν μπορεί να το εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ: «Ως πιο κοντός πλέι μέικερ, έχω συνηθίσει να μπορώ να αυξάνω την ταχύτητα και να χρησιμοποιώ την ταχύτητά μου στο ανοιχτό γήπεδο. Εδώ υπάρχει διαφορετικό στυλ και πρέπει να βρεις λύσεις. Όταν μπόρεσα να αυξήσω την ταχύτητα στα παιχνίδια, προσωπικά τα πήγα καλύτερα, αλλά εξαρτάται από το πώς θέλει ο προπονητής να παίξει απέναντι στην ομάδα που παίζουμε ανά πάσα στιγμή».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ φέτος: «Ο στόχος είναι σίγουρα να είμαστε στην πρώτη εξάδα όταν γίνουν οι δυο γύροι του πρωταθλήματος προκειμένου να μπορέσουμε να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες στον τρίτο γύρο. Στους τελικούς όλα μπορούν να συμβούν».

Για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της Θεσσαλονίκης: «Συχνά είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις οικογένεια, αλλά έχουμε συνηθίσει πολύ να αλλάζουμε περιβάλλοντα, να προσαρμοζόμαστε γρήγορα και να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους. Είμαστε κάπως μπερδεμένοι σχετικά με αυτό, αλλά φυσικά κάποιος θα ήταν πρόθυμος να είναι πιο σταθερός λόγω της οικογένειας, και αυτή είναι η κατεύθυνση στο εγγύς μέλλον, για να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει μεγαλύτερα συμβόλαια. Αλλά στο μπάσκετ, συχνά παίρνεις ένα χρόνο συμβόλαιο και κάνεις απολογισμό μετά από αυτό. Απλώς το παίρνουμε χρόνο με το χρόνο, αντιμετωπίζουμε το έργο που έρχεται και βλέπουμε τι θα συμβεί. Είμαι πολύ τυχερός με τον τρόπο που η οικογένειά μου το χειρίζεται αυτό και με βοηθάει σε αυτό. Χωρίς την οικογένειά μου, δεν θα άντεχα ποτέ τόσο πολύ να το κάνω αυτό και να έχω τόσες αλλαγές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.