«Φουσκώνει» ο Πηνειός φτάνοντας τα 9,5 μέτρα - Εκκενώνονται χωριά

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2023

Την απομάκρυνση των κατοίκων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ζήτησε ο Δήμος Λαρισαίων καθώς το ποτάμι φουσκώνει, έχει φτάσει τα 9,5 μέτρα και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. 

Με ανακοίνωση του ο Δήμος της Λάρισας ενημέρωσε τους πολίτες για την επικίνδυνη αύξηση της στάθμης του νερού στον Πηνειό και ζήτησε την απομάκρυνση όσων κατοικούν στη γύρω περιοχή για να μην υπάρξουν θύματα σε περίπτωση που υπερχειλίσει ο ποταμός. 

Μπήκε νερό στα παλιά σφαγεία, όπου βρίσκονται τα ΚΕΠ και το δημοτικό Ραδιόφωνο. Λόγω της αυξημένης στάθμης του ποταμού, η συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα γέμισε λασπόνερα καθως τα νερά άρχισαν να βγαίνουν από τα φρεάτια της αποχέτευσης και πλημμυρισαν την περιοχή.

Εκκενώθηκαν τα χωριά Φαλανη, Δασοχωρι και Κουλούρι ενώ σπάνε το ανάχωμα στο φράγμα της Γυρτωνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός.

Ανεβαίνει και η στάθμη του νερού στον Τιταρήσιο ποταμό ή αλλιώς Ξηριά και έξω από τον Τύρναβο. Διέκοψαν την κυκλοφορία, όπως κάνουν πάντα όταν "κατεβαζει" νερό το ποτάμι. Ο Ξηριας δεν είχε σταγόνα νερού την Τρίτη (5/9).

Πηγές φωτό: Πηνειός, Αγιος Θωμάς (Larissa Net), Ξηριάς (Paidis.com)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.