Ιωαννίδης: Ποιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα έπαιζε ξανά μόνο ως βασικός!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας06 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης αποτέλεσε αναμφίβολα πρόσωπο του καλοκαιριού με τις διαδοχικές προτάσεις για την απόκτησή του προς τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχει συμβόλαιο, τόσο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όσο και από την Ίπσουϊτς, αλλά και τη Λέστερ. 

Κάποια στιγμή, στο... παιχνίδι της απόκτησής του, είχε μπει και η Μπολόνια. Ακολούθησε και η ΣαουθάμπτονΜάλιστα, οι προτάσεις έφτασαν μέχρι και τα 25 εκ. ευρώ, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος επέμεινε και δεν τον έδωσε. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας, Φώτης Ιωαννίδης, έκανε ποδαρικό στην εκπομπή του ΟΠΑΠ, Game Time, την οποία παρουσιάζει η Λίλα Κουντουριώτη.

«Το άφησα πίσω μου»

«Θέλαμε πολύ να σε δούμε πολύ με τα χρώματα της εθνικής ομάδας», είπε αρχικά η δημοσιογράφος στην κουβέντα με τον Ιωαννίδη. Τι λέει, όμως, ο ίδιος για την επιστροφή του στη δράση; «Προέρχομαι από τραυματισμό, παρεμπιπτόντως με την εθνική το καλοκαίρι, είχα δύσκολη περίοδο, αλλά το άφησα πίσω μου, αρχίζω και βρίσκω πλέον ξανά τα πατήματά μου», είπε και συνέχισε... 

«Νίκη 2-0 και γκολ...»

«Ευελπιστώ να επιστρέψω ακόμη καλύτερα», ήταν τα λόγια του και απάντησε στη συνέχεια για το αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Φινλανδία στη νέα αρχή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. «Νίκη με 2-0», είπε ο Ιωαννίδης και πρόσθεσε ως απάντηση στην ερώτηση, αν θα βάλει γκολ. «Ναι, θα βάλω γκολ...».



Αν πέσει, μάλιστα, μέσα στην πρόβλεψή του, τότε οι αθλητικές ακαδημίες του ΟΠΑΠ θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, όπως σχολίασε η Λίλα Κουντουριώτη. «Πρέπει να βάλω και γκολ; Ή αρκεί μόνο το 2-0;», ήταν οι ατάκες του Φώτη Ιωαννίδη, που προκάλεσαν γέλια στο στούντιο.

«Θα έχουμε ταυτότητα ως ομάδα»

Για την παρουσία του στην εθνική ομάδα, το κλίμα, αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία ενός προπονητή, όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος από την κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό, σχολίασε.

«Υπάρχει περηφάνεια, όταν φοράς το εθνόσημο. Έχουμε έναν σκοπό και θέλουμε να τον πετύχουμε. Δεν είχα παράπονο ποτέ για το κλίμα στην εθνική. Είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας και χαρούμενοι. Σμίξαμε καλά...», δήλωσε και συμπλήρωσε για Γιοβάνοβιτς.

«Ήμουν χαρούμενος, όταν το έμαθα. Γνωρίζω τον κόουτς, πόσο μπορεί να δουλέψει και να μας βοηθήσει. Θα το κάνει πιστεύω και έμπρακτα. Στην πρώτη μας συνάντηση, δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο... «Γεια σου, αγόρι μου», ήταν η ατάκα του. Ο ίδιος κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλου του κόσμου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Θα έχουμε ταυτότητα ως ομάδα με τον κόουτς, με τακτικό πλάνο, θα είμαστε προσηλωμένοι. Καταφέρνει να κερδίζει τους παίκτες».

Για τον ντόρο, που έχει δημιουργηθεί, γύρω από το όνομά του, ο Ιωαννίδης σχολίασε και απάντησε: «Δεν αποσυντονίζομαι. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα μου. Είμαι προσηλωμένος. Πρέπει να είσαι 100% εκεί. Δεν διαβάζω στο ίντερνετ, ούτε σχόλια. Δεν ασχολούμαι. Μόνο, αν μου λένε φίλοι... Το ενδιαφέρον των ομάδων είναι τιμητικό. Το κρατάω ως ένα κίνητρο. Κάθε χρόνο, κάθε μέρα πρέπει να βελτιώνεσαι. Υπήρξαν πράγματα, που με βοήθησαν. Και ο κόουτς, που είναι στην εθνική πλέον. Προσπαθώ, γενικά, τα ελαττώματα να τα κάνω προτερήματα». Αυτές ήταν ορισμένες από τις απαντήσεις του...

  • Καλύτερο του γκολ: Κόντρα στη Λανς
  • Η πιο δύσκολη έδρα: Μασσαλία
  • ΟΑΚΑ με 60.000 λαό: Μοναδικό συναίσθημα
  • Πιο δύσκολος αντίπαλος: Φαν Ντάικ
  • Νούμερο 7 στη φανέλα: Μου άρεσε από μικρός, πιο πολύ για τον Μπέκαμ.
  • Πιο ματς θα έπαιζε ξανά: Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 με τον κορωνοϊό, αλλά να έπαιζε ως βασικός, όπως είπε χαρακτηριστικά.
  • Πρότυπο όταν ήταν μικρός: Από Ελλάδα Βαγγέλης Μάντζιος και από εξωτερικό Ρονάλντο, το φαινόμενο...
  • Όσο για τον έρωτα και αν δίνει φτερά, που τον ρώτησε η Λίλα Κουντουριώτη; «Ο έρωτας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Έχω ευημερία, ηρεμία και περνάω καλά», είπε στο Game Time και τη Λίλα Κουντουριώτη ο Φώτης Ιωαννίδης. «Δεν άντεξες να μην το ρωτήσεις Λίλα», συμπλήρωσε με χιούμορ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος απάντησε σε αθλητικά και όχι μόνο διλήμματα της παρουσιάστριας. 
  • Δείτε το video και όλες τις απαντήσεις:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.