Φωτιά στον Τρίλοφο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο-Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από την φωτιά στον Τρίλοφο, η οποία προκάλεσε συναγερμό νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε στο Metropolis 95.5 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης η φωτιά είναι σε ύφεση και με δεδομένο ότι έχει μειωθεί η ένταση του ανέμου εκτιμάται πως σύντομα οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως με το ξέσπασμα της φωτιάς ήχησε το 112 και υπήρξε διαταγή για εκκένωση σπιτιών στην περιοχή του Τριλόφου, ενώ εκκενώθηκε επίσης και το ξενοδοχείο 4 Seasons.

«Το δύσκολο είναι οι πολλές κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν κλείσει και αρκετοί δρόμοι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μέσων κατάσβεσης στο σημείο της φωτιάς», τόνισε ο Μπάμπης Στεργιάδης.

Ερωτηθείς για τυχόν υλικές ζημιές, ο κ. Στεργιάδης υπογράμμισε πως δεν έχουν καεί σπίτια, παρά μόνο έχουν καταγραφεί ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού.

«Θεωρώ ότι εντός μίας ώρας, κι αν η ένταση του ανέμου παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο», σημείωσε ο κ. Στεργιάδης.

Να σημειωθεί πως για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, είναι κλειστός ο δρόμος Περαίας - Τριλόφου.

Στον αντίποδα μετά και την θετική εξέλιξη στην κατάσβεση της φωτιάς, έχει ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί από τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας προς το Πλαγιάρι.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στον Τρίλοφο και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Βαθρακογιάννη το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μονάχα διάσπαρτες εστίες.

«Η πυρκαγιά στη Θέρμη εκδηλώθηκε ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές.

 Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

 Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν στην κατάσβεση μηχανήματα έργου, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.