Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί που βοηθούσαν στην κατάσβεση

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά, που ξέσπασε στην Κορινθία σε έκταση 30 χλμ. Σήμερα το πρωί (30/9) ανασύρθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

 Πρόκειται για δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών, των οποίων τα ίχνη αγνοούντα από χθες. Σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής στo OPEN, οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια.

Σύμφωνα με το κανάλι, είχαν κατευθυνθεί με τα μηχανάκια τους προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν. Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα. Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη μήνυμα του 112 εκ νέου προς του κατοίκους του οικισμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.