Φωτιά στο Πάικο: Τιτάνια μάχη της Πυροσβεστικής στο πεδίο βολής με τις οβίδες

Metrosport Team19 Ιουλίου 2024

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στo όρος Πάικο, με τις ριπές του ανέμου να αναζωπυρώνουν τις εστίες.

Από χτες (18/7) το βράδυ το έργο της κατάσβεσης στο όρος Πάικο ήταν εξαιρετικά δύσκολο με τις φλόγες να υψώνονται σαν ένα πανύψηλο πύρινο τείχος, ενώ η πυρκαγιά έφτασε και στο πεδίο βολής της περιοχής, με τις οβίδες να κείτονται στο έδαφος και τον φόβο των πυροσβεστών ότι κάποιες μπορεί να μην έχουν σκάσει κατά τις βολές, με ό,τι αυτό σημαίνει για την σωματική τους ακεραιότητα.

Μια τέτοια οβίδα φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία που δημοσιεύει το thestival, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πλαγιές του όρους είναι γεμάτες παρόμοιες οβίδες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταπονήθηκαν ιδιαιτέρως προκειμένου να δημιουργήσουν ζώνες στο σκληρό έδαφος του Πάικου, με τις αξίνες και τα άλλα εργαλεία που έχουν,  ανεβοκατεβαίνοντας μάλιστα διαρκώς τις πλαγιές, ενώ ζητούσαν επίμονα τη μεταφορά μέσω ελικοπτέρου μιας δεξαμενής γεμάτη με νερό για να το χρησιμοποιήσουν και να σβήσουν πιο γρήγορα τις εστίες φωτιάς που ακόμα καίνε στο βουνό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.