Φωτιά στην Πάρνηθα: Πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά-Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει την περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις σημερινές πυρκαγιές και ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η έκρηξη και η διάψευση

Αυτές οι συνθήκες, αλλά και το γεγονός ό,τι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων, όπως τόνισε, και γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών η φωτιά φέρεται πως ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ.

Επιβάλλεται να σημειωθεί, ωστόσο, πως από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδονται οι σχετικές αναφορές.

Αναλυτικά η ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής:

«Στις 3 παρά 10 το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη δασική πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία. Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.