Φωτιά στην Πάρνηθα: «Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, παραμένουν διάσπαρτες εστίες»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδεικνύεται πως ήταν η παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα, αφού σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση η εικόνα του μετώπου φαίνεται πως έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά την καίρια παρέμβαση των πυροσβεστών δεν υπάρχει πλέον κάποιο ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά και τα χειρότερα φαίνεται πως έχουν αποφευχθεί.

«Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια, με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός δίνοντας, παράλληλα, και το μήνυμα πως η Πυροσβεστική συνεχίζει να είναι σε επιφυλακή δίνοντας τη μάχη για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

H έκρηξη και η διάψευση

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο στο βουνό της Πάρνηθας, η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ.

 Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται από όλη την Ελλάδα, ενώ το επιχειρησιακό έργο δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, οι ριπές των οποίων ξεπερνούν ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, «δεν υπάρχει ένδειξη ότι η μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.