«Φωτιά ο ΠΑΟΚ», φωνάζουν και οι αριθμοί!

Γιώργος Ζαΐρης05 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το 2023 στην κορυφή και υποδέχθηκε το νέο έτος και πάλι εκεί και μάλιστα έχοντας καταφέρει με το… καλημέρα του 2024 να ξεφύγει με έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό που διεκδικεί μαζί με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τον τίτλο.

Η πορεία του Δικεφάλου είναι εξαιρετική και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Από το βράδι της Τετάρτης σκοράροντας ο Μάρκος Αντόνιο έγινε ο 18ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής του που σκοράρει τη φετινή σεζόν. Στο Πρωτάθλημα αυτός ήταν ο 14ος. Τόσους σκόρερ στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει και η ΑΕΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός ενώ ο τέταρτος της βαθμολογίας, Ολυμπιακός ακολουθεί μόλις με 11.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στη συγκεκριμένη στατιστική αφορά τα γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στο Πρωτάθλημα που έχει πάρει τουλάχιστον τέσσερα γκολ από έξι ποδοσφαιριστές της! Καμιά άλλη ομάδα από τις τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας δεν το έχει καταφέρει αυτό. Και για να το αναλύσουμε παραπάνω, η ΑΕΚ για παράδειγμα δεν έχει ποδοσφαιριστή που να έχει σκοράρει παραπάνω από 4 γκολ στο Πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός εκτός του Ιωαννίδη που έχει οκτώ γκολ, δεν έχει άλλο παίκτη με παραπάνω από 4 γκολ ενώ ο Ολυμπιακός που έχει ως πρώτο σκόρερ τον Ελ Κααμπί με 7 γκολ, έχει ακόμη μόλις τρεις ποδοσφαιριστές με περισσότερα από 4 γκολ!

Ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα εκτός από τα 7 γκολ του Μουργκ έχει πάρει άλλα 6 από τον Ζίβκοβιτς, πέντε από τους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Τόμας και 4 από τον Κωνσταντέλια. Καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάρει τόσα γκολ από έξι μόλις ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει τα 32 από τα 43 γκολ του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα την στιγμή που η ΑΕΚ έχει συνολικά 30 και ο Ολυμπιακός 34! Και για να το προχωρήσουμε και άλλο, αυτά τα 32 γκολ είναι τα διπλάσια από όσα έχει πετύχει η Κηφισιά και περισσότερο από διπλάσια σε σχέση με τα γκολ των ΟΦΗ, ΝΠΣ, Παναιτωλικού και ΠΑΣ!

«Ασπρόμαυροι» οι μισοί της πρώτης δεκάδας

Αν θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στα συνολικά στατιστικά της SuperLeague 1, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε ποδοσφαιριστές του, στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Πρωταθλήματος! Ο τελευταίος από αυτή τη δεκάδα έχει πέντε γκολ και τον συγκεκριμένο αριθμό έχουν τόσο ο Τόμας με τον Ντεσπόντοφ όσο και ο Οζντόεφ. Πιο ψηλά στη λίστα βρίσκονται οι Μουργκ (7) και ο Ζίβκοβιτς (6).

Επιασε 13άρι με δυο παίκτες

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό αφορά τις ασίστ. Ο Ντεσπόντοφ στο ματς απέναντι στον ΟΦΗ μοίρασε τρεις, όσες είχε και στο προηγούμενο ματς, απέναντι στην Κηφισιά! Ετσι ξεπέρασε (αναφερόμαστε πάντα στο Πρωτάθλημα) τον Τάισον που έχει έξι! Οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι σε ασίστ σε όλη την SuperLeague 1 και δεν μοιράζονται τις δυο πρώτες θέσεις με κάποιον άλλο.

Τον εκτόξευσαν τα 14 γκολ

Πριν από τρεις αγωνιστικές ο Δικέφαλος δεν ήταν στην πρώτη τετράδα των ομάδων με τα περισσότερα γκολ στο Πρωτάθλημα! Φρόντισε όμως σε αυτά τα τρία παιχνίδια να βάλει 14 (!!!). Αρχικά τέσσερα στον Αστέρα, άλλα έξι στην Κηφισιά και προχθές άλλα τέσσερα απέναντι στον ΟΦΗ. Ετσι πλέν έφτασε τα 43 γκολ όσα έχει και ο Παναθηναϊκός. Πριν από τρεις αγωνιστικές ήταν πίσω από την ΑΕΚ στη σχετική στατιστική κατηγορία και πλέον την έχει αφήσει πίσω με τη διαφορά να είναι στα 13 γκολ υπέρ του! Δεχόμενος σε αυτά τα τρία τελευταία ματς μόλις ένα γκολ, πλέον έχει μαζί με τους πράσινους και την καλύτερη άμυνα (πλέον 11 γκολ έχει δεχθεί). Η προχθεσινή του νίκη ήταν η 12η και έχει μαζί με την ομάδα του Τερίμ τις περισσότερες στην φετινή SuperLeague 1.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.