Φοντάνα Ντι Τρέβι: Γιατί οι Ιταλοί βάζουν τέλος στη ρίψη κερμάτων

Αχίλλειος Έξαρχος09 Οκτωβρίου 2024

Τέλος στη συνήθεια που είχαν πολλοί ξένοι τουρίστες που επισκέπτονταν τη Ρώμη να ρίχνουν κέρματα μέσα στο ξακουστό συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι βάζουν οι ιταλικές αρχές.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης έχουν να κάνουν με το φαινόμενο του υπερτουρισμού που πλήττει, όπως πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης, και την ιταλική πρωτεύουσα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το έθιμο της ρίψης κερμάτων στο συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι συμβάλλει στον συνωστισμό ανθρώπων γύρω από το μνημείο και οι ιταλικές αρχές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το γεγονός για τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τον αντιδήμαρχο τουρισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων.

 Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο ημικυκλικό «πέρασμα», το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

 Τέλος ανακοινώθηκε ότι όσοι τουρίστες θέλουν να πετάξουν νομίσματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, θα τα ρίχνουν απλά σε ένα καλαθάκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.