Φοίνικας Τούμπας: Με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά πέτυχε τον στόχο του

Metrosport Team31 Μαΐου 2024

Ο Φοίνικας Τούμπας πέτυχε τον στόχο της ανόδου στην Α' κατηγορία κατακτώντας μάλιστα αήττητος το Πρωτάθλημα.

Για την επιτυχία της ανόδου ποδοσφαιριστές της ομάδας δήλωσαν στον Παύλο Κερασιώτη

Παπακωνσταντίνου: «Δεν αφήσαμε κανέναν να μας αμφισβητήσει»

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής του Φοίνικα, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ έβαλε το δικό του λιθαράκι για την επίτευξη της ανόδου του συλλόγου και μιλώντας για ποια στοιχεία είχε η ομάδα της Τούμπας και κατάφερε να επιτευχθεί ο στόχος είπε: «Η άνοδος και το πρωτάθλημα ήταν ο μοναδικός στόχος που βάλαμε από την αρχή της χρονιάς, για να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε πέρσι που δεν ανεβήκαμε ενώ ήμασταν πρώτοι και χάσαμε την άνοδο στα πλέι οφ». Ακόμη, είπε: «Το οικογενειακό κλίμα που φάνηκε η ομάδα να έχει από τα πρώτα ματς ήταν ένας σημαντικός παράγοντας αλλά και η έλευση του καινούργιου προπονητή που ταίριαξε με το κλίμα της ομάδας και φυσικά η τρέλα του προέδρου μας ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στην άνοδο. Παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο μέσα στη χρονιά. Δεν αφήσαμε κανέναν να μας αμφισβητήσει και δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου και της κατηγορίας. Είχαμε νεανική ομάδα κυρίως αλλά με παίκτες που έχουν εμπειρία και από υψηλότερες κατηγορίες. Οπότε και αυτό θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και ήρθε εύκολα η άνοδος και το αήττητο πρωτάθλημα».

Θ. Μότσανος: «Πρωταρχικός στόχος ήταν η άνοδος»

Ο Θανάσης Μότσανος σημείωσε τέσσερα γκολ στην πορεία για την άνοδο του Φοίνικα Τούμπας στην Α’ κατηγορία. Ο 27χρονος μπακ του συλλόγου της Τούμπας για το εάν ήταν πρωταρχικός στόχος η άνοδος και πως εξελίχθηκε η χρονιά, είπε: «Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η άνοδος. Η χρονιά ευτυχώς εξελίχθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Η ομάδα κυριαρχούσε σε κάθε παιχνίδι και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά και τα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο που η μόνη ομάδα που μας κέρδισε ήταν τα ΙΕΚ Δέλτα για το Κύπελλο. Αδικο αποτέλεσμα για εμένα αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο». Ποια στοιχεία ήταν καθοριστικά και μέτρησαν ώστε να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια; «Η οργάνωση της ομάδας, η συνέπεια και το φιλικό κλίμα ήταν οι βασικοί παράγοντες για να τερματίσουμε αήττητοι και πρώτοι στον όμιλο μας. Το μεγαλύτερο κέρδος για το ποδόσφαιρο γενικότερα ήταν το ότι πήραν ευκαιρίες και πρωταγωνίστησαν πολλά νέα παιδιά που ακόμα πηγαίνουν σχολείο. Δύσκολα το συναντάς σε ερασιτεχνικά σωματεία που πηγαίνουν για πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ευθύνεται ο προπονητής και ο πρόεδρος που από τη πρώτη στιγμή πίστεψαν σε όλους μας». Για το πόσο σημαντικό είναι που το κατέκτησαν αήττητοι, είπε: «Είναι σημαντικό το αήττητο γιατί μέσα από αυτό χτίζονται προσωπικότητες».

Νικολόπουλος: «Τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά και σοβαρότητα»

Ο αρχηγός του Φοίνικα, Δημήτρης Νικολόπουλος συνέβαλλε τα μέγιστα με τα 20 γκολ του ώστε να πανηγύρισε η ομάδα του την άνοδο στην Α’. Ο ποδοσφαιριστής του Φοίνικα Τούμπας για τα στοιχεία της ανόδου τόνισε: «Το ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας, μας οδήγησε στη φετινή άνοδο. Υπήρχε μεγάλη θέληση από όλους για την εκπλήρωση του στόχου και με σκληρή δουλειά και σοβαρότητα τα καταφέραμε». Ακόμη, για ποια νίκη ήταν καθοριστική στην χρονιά, τόνισε: «Κατά την άποψη μου η εκτός έδρας νίκη με 0-3 με την ομάδα του Μεσαίου που εκείνη την περίοδο ήταν ένα ντέρμπι κορυφής μας έδωσε φοβερή ψυχολογία για τη συνέχεια. Το πιο σημαντικό όμως τρίποντο πιστεύω ότι ήταν κόντρα στον Ιωάννη Παπάφη στο δεύτερο γύρο παίζοντας από το πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής, δείχνοντας ότι αρνούμαστε να χάσουμε». Ακόμη, είπε: «Το κλίμα όλη τη χρονιά ήταν άψογο και σίγουρα έπαιξε ρόλο στην επιτυχία μας. Ημασταν σαν οικογένεια με πολλές στιγμές γέλιου κάτι το οποίο μας έδεσε όλους μεταξύ μας». Τέλος, για τη διοίκηση του Φοίνικα και τον πρόεδρο κ. Μότσανο τόνισε: «Η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριξε απόλυτα. Δύσκολα συναντιέται σε ομάδες τοπικού τέτοια οργάνωση σε ρουχισμό και υλικά προπόνησης και ειλικρινά τους αξίζουν συγχαρητήρια. Από την άλλη για τον κ. Μότσανο νομίζω ότι είναι παντού γνωστό το πόσο αγαπάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το πάθος του για αυτό που κάνει. Είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε τον Φοίνικα Τούμπας και εύχομαι να τον φτάσει εκεί που ονειρεύεται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.