Fly Over: Νυχτερινές αποκομιδές και ενισχυμένη πυρασφάλεια

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Σειρά μέτρων για την πυρασφάλεια στο περιαστικό δάσος του Σέιχ – Σου θέτουν σε εφαρμογή τα αρμόδια όργανα του Συντονιστικού για το Fly Over της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τόνισε ότι τοποθετήθηκαν κατά μήκος του περιφερειακού δάσους τρεις μεγάλες δεξαμενές ύδατος από την κατασκευάστρια εταιρεία, προκειμένου να λειτουργούν υποβοηθητικά στο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα τεχνικά ζητήματα, αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση στις 8 Αυγούστου, στην οποία θα συμμετάσχουν η κατασκευάστρια εταιρεία, η Εγνατία Οδός και κάποιοι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με την Τροχαία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να εξετάσουν τα μέτρα για την καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Φυσικά, θα υπάρξει και δεύτερη σύσκεψη με τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ώστε να βρεθούν λύσεις, προκειμένου η αγορά να μην επιβαρύνεται στη λειτουργία της με τα κατασκευαστικά έργα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής δημάρχου Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Βασίλης Γάκης σημείωσε πως οι τακτικές συνεδριάσεις του Συντονιστικού επιτρέπουν τη γρήγορη λήψη αποφάσεων  και την ανέρρευση λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τη συγκοινωνία, από τέλη Αυγούστου, θα αλλάξει το ωράριο του ΦοΔΣΑ, κάτι που ενδιαφέρει πάρα πολύ τον δήμο Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι σχετίζεται με τη νυκτερινή αποκομιδή και την ελάφρυνση της συγκοινωνίας σε ώρες αιχμής.

«Επίσης μένουμε σταθερά στις απόψεις μας και γίνεται ένας γόνιμος διάλογος για να τεθούν σε χρήση διάφορα περιφερειακά οικόπεδα, τα οποία αυτή τη στιγμή ανήκουν σε διάφορους φορείς και δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ενώ είναι περιφραγμένα, έτσι ώστε να μπορούν να υπάρξουν θέσεις στάθμευσης», τόνισε ο Βασίλης Γάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.