Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν με μονοξείδιο του άνθρακα οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2024

Στην εισπνοή ικανής ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα οφείλεται η μαζική δηλητηρίαση 14 ατόμων, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαζική δηλητηρίαση σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης. όταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου άναψαν τα καλοριφέρ, παρουσιάζοντας πολύ σύντομα ξαφνική αδιαθεσία.

Ένα ζευγάρι, μάλιστα, από τη Θεσσαλονίκη αρχικά απέδωσε τη δυσφορία και τη ζάλη σε τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο, μόλις άνοιξαν τα παράθυρα αισθάνθηκαν καλύτερα.

Αμέσως μετά, άλλοι 12 ένοικοι παρουσίασαν αντίστοιχα συμπτώματα, ενώ για ορισμένους κλήθηκε αστυνομία και πυροσβεστική, προκειμένου να σπάσουν την πόρτα και να τους απεγκλωβίσουν.

Όπως αποκάλυψε το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται με δηλητηρίαση είναι άνω των 25 ετών, με 9 εξ αυτών να διακομίζονται στο νοσοκομείο Φλώρινας, 4 στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη, δίνοντας μέχρι αυτήν την ώρα μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

 Κατά πληροφορίες, το ξενοδοχείο, που άνοιξε πρόσφατα και έχει πλέον σφραγιστεί, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ πριν από λίγες το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πλέον, ο 53χρονος νέος ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμύνταιου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.