Φίτεσε: Tο καμάρι του Άρνεμ-Ποια είναι η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Γιώργος Μάντζιος13 Ιουλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ σήμερα (13/7) ρίχνει αυλαία στα φιλικά προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, με τη Φίτεσε να αποτελεί τη δεύτερη σημερινή αντίπαλο του "δικεφάλου" (20:00, Metropolis 95.5 - Novasports Start).

Μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες, η Φίτεσε, το καμάρι του Άρνεμ, έμελλε να γράψει αρνητική ιστορία κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, γνωρίζοντας έναν «πικρό» υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία. Η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου τιμώρησε την ομάδα με αφαίρεση 18 βαθμών, καθώς ο σύλλογος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να έχει αδειοδότηση. 

H ομάδα μετράει 132 χρόνια ζωής, αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην μεγάλη κατηγορία (από το 1989 και μετά) και μάλιστα έχει κατακτήσει και κύπελλο Ολλανδίας το 2017. Αξέχαστη στιγμή για αυτή, το 1998, όταν ο Νίκος Μαχλάς με 38 τέρματα, κατέκτησε το «χρυσό παπούτσι» του πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη. 

Νέος προπονητής στην ομάδα ο γνώριμος Φαν Ντεν Μπρομ που δούλεψε στην ομάδα και την σεζόν 2011-12, ενώ αγωνίστηκε σε αυτήν και ως μέσος για 12 περίπου χρόνια. Μοναδικός στόχος φυσικά, η γρήγορη επάνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι ο αμυντικός μέσος Μέλενστεν (900 χιλιάδες ευρώ) και ο κεντρικός μέσος Τίλεμανς (800 χιλιάδες ευρώ). 

Ο υποβιβασμός άνοιξε την πόρτα της εξόδους για αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως ο μπακ Άρκους (Ανζέ), ο φορ Μπούιτινκ (Τζβόλε), ο εξτρέμ Μπουτρά (Μπαστιά) και ο γκολκίπερ Σούμπερτ (Πάντερμπορν). Ελεύθεροι έμειναν επίσης και οι Φαν Χίνκελ, Ντομιόνι, Όρος, Χούισμαν, Ισιμάτ-Μιρίν και Αλτένα, που αναζητούν τους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους. Αντίθετα η ομάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε μεταγραφές, παρά μόνο προώθησε τον επιτελικό μέσο Κόλερ και τον στόπερ Στέφεν από την β΄ ομάδα. Θα πρέπει πάντως να κινηθεί μεταγραφικά, αφού το ρόστερ της αυτή τη στιγμή αριθμεί μόλις 14 ποδοσφαιριστές! 

Οι υποχρεώσεις της στην Β΄ Ολλανδίας ξεκινούν στις 9 Αυγούστου, όταν και υποδέχεται την Τέλσταρ. Μία εβδομάδα μετά το φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει επί ολλανδικού εδάφους σε φιλικό παιχνίδι και τον ΟΦΗ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.