Φιλοθέη: Γιος ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας στην υπόθεση

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2024

Γιός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας εμπλέκεται στην υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου στη Φιλοθέη. Ο νεαρός τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου από το περιστατικό, για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως δεν είχε οπαδικά κίνητρα, ενώ αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Το αιματηρό επεισόδιο στη Φιλοθέη αποπνέει «άρωμα» οπαδικής βίας με τη συμπλοκή περίπου 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων και γιού ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Όπως μεταφέρει σχετικά η Μαίρη Μπενέα και το monobala, η ποινική εξέλιξη που θα έχει η δικογραφία, θα την αποφασίσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αν ασκηθεί ποινική δίωξη για το νόμο περί αθλητικής βίας, τα αδικήματα θα έχουν κακουργηματική μορφή και ενδεχομένως οδηγήσουν σε προφυλάκιση τους εμπλεκόμενους.

Αρχικά την υπόθεση φέρεται να είχε αναλάβει το Τμήμα Αθλητικής Βίας, όμως στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι η συμπλοκή δεν ξεκίνησε για οπαδικούς λόγους.

Σύμφωνα με τη Μαίρη Μπενέα και το monobala που επικαλούνται πληροφορίες από ανώτατες αστυνομικές πηγές, στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα ηλικίας 18-20 ετών, κάτοικοι Φιλοθέης, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου που έχουν μεταξύ τους προστριβές οι οποίες ξεκίνησαν πριν από τρεις ημέρες.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους ήταν και ο γιός αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν στους 4-5 νεαρούς που δέχτηκαν επίθεση.

Οι 10 νεαροί φέρονται ότι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι 4 ή 5 και άρχισαν να προκαλούν φθορές, να κατέβασαν τους επιβαίνοντες και να τους χτύπησαν.

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι επιτιθέμενοι νεαροί πήραν το κινητό του ενός από την αντίπαλη παρέα, στο οποίο υπήρχαν φωτογραφίες του Παναθηναϊκού και συνέχισαν να τον χτυπάνε και γι΄ αυτό τον λόγο.

Στο σημείο της συμπλοκής έπεσε το μπρελόκ ενός άλλου νεαρού (από την παρέα των 4-5 που προσπαθούσαν να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό) και έφερε διακριτικά του ΠΑΟΚ και εξαγρίωσε τους δράστες της επίθεσης που τον χτύπησαν και για την οπαδική του επιλογή.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δύο συλλήψεις και αναζητά ακόμη επτά άτομα.

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α. έκρινε ότι ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν οπαδικός και διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους νεαρούς δεν ήταν σεσημεσμένος για οπαδική βία με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβάζεται στο τμήμα Βορειοανατολκής Αττικής.

Όπως πάντως μεταφέρει η Μαίρη Μπενέα και το Monobala στο διαβιβαστικό της δικογραφίας δεν αποκρύπτονται οι διάλογοι των νεαρών για τα οπαδικά και ο εισαγγελέας θα αποφασίσει την ποινική μορφή που θα λάβει η υπόθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.