Φιλίππου: «Ο Σπανούλης θυμίζει Γιαννάκη, εύχομαι να το κάνει και σαν προπονητής»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Νίκος Φιλίππου, και μίλησε για το προολυμπιακό τουρνουά που αναλαμβάνει η Ελλάδα και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας από τον Σπανούλη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το προολυμπιακό τουρνουά που αναλαμβάνει η Ελλάδα: «Μακάρι να οριστικοποιηθεί και να προκριθούμε, θα είναι μεγάλο συν για την ομάδα, να είναι υγιής όμως πρώτα. Ανέλαβε τα ηνία ο Σπανούλης, όλοι ξέρουμε τον χαρακτήρα του και τι έχει καταφέρει. Έχει δουλέψει πολύ, είναι μπασκετάνθρωπος, είναι η ζωή του το μπάσκετ, έχει τα εχέγγυα πλέον και θυμίζει την περίπτωση του Γιαννάκη και σαν παίκτης και ελπίζω και εύχομαι να τη θυμίσει και σαν προπονητής».

Και συνέχισε: «Η εθνική ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, είναι οι καλύτεροι παίκτες και ο προπονητής δεν πάει να τους μάθει μπάσκετ. Πρέπει να είναι ο προπονητής διαιχειριστής στις μεγάλες προσωπικότητες και να πάρει ό,τι μπορεί σε πιεσμένο χρονικό περιθώριο. Στην Εθνική ο προπονητής πρέπει να έχει έτοιμο μέχρι και τον 12ο παίκτη της ομάδας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Σίγουρα έχει τρέλα με την Εθνική ο Γιάννης, οι Ολυμπιακοί είναι κάτι ξεχωριστό στη συνείδηση των Αμερικάνων, σίγουρα και ο Γιάννης θέλει να έχει μια επιτυχία με την εθνική ομάδα και να το συνδέσει με το όνομά του. Το θέμα είναι να είναι καλά με την υγεία του. Πρέπει να παρουσιαστεί πιο έτοιμη η Εθνική, να περάσουμε από το προολυμπιακό τουρνουά και να δούμε τι θα πετύχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.