FIFA: Η απάντηση στις καταγγελίες για το βαρύ καλεντάρι

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Στην αντεπίθεση πέρασε η FIFA μετά τις καταγγελίες σχετικά με το φορτωμένο πρόγραμμα των ομάδων.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν αυξηθεί οι... φωνές ομάδων, παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών κατά της UEFA και της FIFA για τα συνεχή παιχνίδια.

Η FIFA ωστόσο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση με «βέλη» η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων. 

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους. 

Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. 

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-απάντηση της FIFA».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.