Φέντερερ και Τζόκοβιτς στον τελευταίο χορό του Ναδάλ

Τάνια Δήμου10 Οκτωβρίου 2024

Μετά από μία ονειρεμένη καριέρα στα κορτ και την κατάκτηση 22 τίτλων Grand Slam ο θρύλος του παγκόσμιου τένις Ράφα Ναδάλ αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους ανακοινώνοντας επίσημα την απόφασή του να σταματήσει το επαγγελματικό τένις μετά τον τελικό του Davis Cup όπου θα εκπροσωπήσει την Ισπανία.

Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς αποθέωσαν τον Ισπανό τενίστα με τον οποίο έδωσαν σπουδαίες μάχες στα κορτ.

Σε πιο φιλικό επίπεδο ο Ρότζερ Φέντερερ έγραψε για τον καλό του φίλο :«Τι καριέρα Ράφα! Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η ημέρα δεν θα έρθει ποτέ. Σε ευχαριστώ για τις αξέχαστες αναμνήσεις και όλα τα επιτεύγματά σου στο άθλημα που αγαπάμε. Ήταν τιμή μου», ήταν το σχόλιο του Ελβετού τενίστα.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Σέρβο τενίστα να δηλώνει πως θα ταξιδέψει στη Μάλαγα για τον «τελευταίο χορό» του Ράφα Ναδάλ.

«Μια ανάρτηση δεν είναι αρκετή για να εκφράσω τον σεβασμό μου σε σένα και ό,τι έχεις πετύχει στο άθλημά μας. Έχεις εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά να αρχίσουν το τένις και πιστεύω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορεί να εύχεται κάποιος. Η επιμονή, η αφοσίωση, το μαχητικό σου πνεύμα θα διδάσκονται για δεκαετίες.

Η κληρονομιά σου θα ζήσει για πάντα. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι χρειάστηκε να υπομείνεις για να γίνεις ένα σύμβολο του τένις και του αθλητισμού γενικά. Σε ευχαριστώ που με ώθησες στα όριά μου τόσες πολλές φορές στις μονομαχίες μας και αυτό είχε τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου ως παίκτη. Το πάθος σου για να εκπροσωπείς την Ισπανία ήταν πάντα αξιοθαύμαστο. Σου εύχομαι το καλύτερο δυνατό αντίο στο Davis Cup της Μάλαγα με την ομάδα της Ισπανίας. Θα είμαι εκεί για να δείξω τον σεβασμό μου στην σπουδαία καριέρα σου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.