Φάμελλος: «Αδιανόητη η υποψηφιότητα Κασσελάκη λόγω του εξώδικου στο κόμμα»

Παναγιώτα Απέργη10 Οκτωβρίου 2024

Δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη είναι μια αδιανόητη ενέργεια, αν δεν αποσυρθεί το εξώδικο προς το κόμμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις επιλογές που έχει κάνει το αμέσως προηγούμενο διάστημα, οι οποίες ζημίωσαν τόσο το κόμμα όσο και την ίδια την κοινωνία.

«Με που εκλέχθηκε ο προηγούμενος πρόεδρος είπαμε ότι σεβόμαστε απολύτως τα αποτελέσματα. Ολα τα στελέχη έδωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα ένας αρχηγός πρέπει να τα λύνει με δημοκρατία. Σε μία εσωκομματική δημοκρατία υπάρχει η επιλογή της έκπτωσης του προέδρου. Υπάρχουν κανόνες.

Πράγματι υπάρχει μία αντίθεση στην πολιτική ανάγνωση. Ο λόγος για τον οποίο διαφώνησα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε συνεχώς λαθεμένες επιλογές. Υπήρχε πρόταση που ήθελε να καταργήσει τις οργανώσεις. Έγινε λόγος για κουκούλες, μετά ήρθε και το εξώδικο. Εγώ τήρησα απαρέγκλιτα τους κανόνες. [...] Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε εξώδικο ο πρόεδρος;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Οι επιλογές Κασσελάκη κατέστρεφαν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως τόνισε, ουδείς έχει να κρύψει κάτι, γι' αυτό και όλοι οι υποψήφιοι έδωσαν τα «πόθεν έσχες για να δημοσιοποιηθούν και να αναρτηθούν».

«Το διακύβευμα είναι αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Εγώ θα είμαι και την επόμενη μέρα. Εγώ κάνω ότι μπορώ να μην αλλοιωθεί η ταυτότητά μας, να έχει ο κόσμος ένα κόμμα να στηριχθεί. Επικαλούμαι το δικαίωμα που έχω για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Δεν φοβάμαι την ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα γιατί η προηγούμενη σελίδα ήταν καταστροφική. Η δική μου υποψηφιότητα εξασφαλίζει ενότητα και σοβαρότητα», ισχυρίστηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Παράλληλα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι η όλη διαδικασία δεν πρέπει να γίνει διχαστικά, αλλά ενωτικά, εξηγώντας ότι πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκης να μην υπάρξει πρόταση μομφής, κάτι που ο πρώην πρόεδρος δεν δέχθηκε.

«Εγώ πρότεινα στον πρώην πρόεδρο να μην πάμε σε μομφή.Ο πρώην πρόεδρος δεν το δέχθηκε και προκάλεσε να πάμε σε μομφή. Υποτίμησε τη δημοκρατική ανάγκη και το κριτήριο της Κεντρικής Επιτροπής. Με τόσα λάθη μπορεί ένα πρόσωπο να γίνει πρόεδρος και να του εμπιστευτούμε το μέλλον; [...]

Θεωρώ αδιανόητο να είναι υποψήφιος κάποιος που έκανε εξώδικο στο κόμμα. Του έχω ζητήσει να το αποσύρει. Δεν το έκανε. Προτιμώ όμως τη διαγραφή πολιτικών, όχι προσώπων. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η κατηγορία της διαπλοκής και το εξώδικο. Θεωρώ από την πλευρά της γραμματέως διευκρίνιστηκε ότι δεν έγινε διαρροή από το ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.