Φάκελος γυναικοκτονίες: Κατήγγειλαν τους συντρόφους τους στην Αστυνομία αλλά έμειναν απροστάτευτες

Metrosport Team02 Απριλίου 2024

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, με την 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/4) έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, να προστίθεται στη μεγάλη λίστα θυμάτων.

Πολλά από τα θύματα είχαν καταγγείλει τους συντρόφους τους στην αστυνομία, αλλά δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την εκδικητική μανία τους, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Ένα από τα θύματα ήταν και η 43χρονη Γεωργία, η οποία δολοφονήθηκε από τον 71χρονο τότε σύντροφό της, με τον οποίο συζούσε μερικά χρόνια.

Όπως ανέφεραν συγγενείς και φίλοι της 43χρονης τα τελευταία 2 χρόνια, το ζευγάρι είχε ομηρικούς καυγάδες, αρκετοί εκ των οποίων κατέληγαν σε κακοποίηση τόσο της Γεωργίας όσο και του 15χρονου γιου της, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Μάλιστα, ο 71χρονος δράστης ήταν παλαιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή, αλλά τελικά δεν συνελήφθη ποτέ, γιατί είχε δηλώσεις διαφορετικό μητρώνυμο και πατρώνυμο, με την τελευταία του ταυτότητα να δείχνει «καθαρό» ποινικό μητρώο.

Θύμα της άγριας μανίας του συντρόφου της και η 41χρονη Ελεονώρα από το Τσιλιβί της Ζακύνθου, η οποία πέθανε μετά από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της και τις αλλεπάλληλες μαχαιριές που της κατάφερε ο 52χρονος σύζυγό της.

Η αδικοχαμένη γυναίκα είχε καταγγείλει τον 52χρονο για βιαιοπραγία, αλλά μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, εκείνος της επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές, αλλά και με μαχαιριές.

Κίνητρο και στις δυο περιπτώσεις ήταν η άκρατη ζήλια και η ριζωμένη αντίληψη των δραστών ότι οι σύντροφοί τους τούς απατούσαν.

Την ίδια ώρα, καταγγελία κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία είχε καταγγείλει και η σύζυγος του θύματος στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον πεθερό του.

Μάλιστα, ο ισχυρισμός του δράστη ότι δολοφόνησε τον γαμπρό του, επειδή κακοποιούσε την κόρη του, κάτι πάντως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πουθενά.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.