F1- Grand Prix Αυστρίας: Η ώρα έναρξης και το κανάλι μετάδοσης

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Η Formula 1 συνεχίζεται χωρίς διακοπή και χωρίς ανάσα, με 5 αγώνες σε 6 Σαββατοκύριακα. Την προηγούμενη Κυριακή, 23 Ιουνίου, είχαμε μια συναρπαστική μάχη στο ισπανικό GrandPrix, με τον Μαξ Φερστάπεν να επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την κυριαρχία του, στον 10ογύρο του πρωταθλήματος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση μεταφέρεται στην Αυστρία και στο 11ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην πίστα  της «Red Bull Ring».

Μια κούρσα που θα εκκινήσει και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 30 Ιουνίου, στις 16:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:45 στον ΑΝΤ1.

Το αυστριακό GrandPrixν θα διεξαχθεί σε μια μοναδική τοποθεσία, το Σπίλμπεργκ, σ’ ένα καταπράσινο οροπέδιο, των Στυριακών Άλπεων. Παρά το μικρό μήκος της διαδρομής, υπάρχει ένταση σε όλη τη διάρκειά της. 

Τρεις μεγάλες ευθείες, κυριαρχούν στο πρώτο μέρος του γύρου. Εν συνεχεία, έχουμε μια αλληλουχία μέτριων και γρήγορων στροφών, λόγω των υψομετρικών διαφορών, αλλά υπάρχουν τυφλά σημεία στην είσοδο των στροφών, καθώς και κλίσεις στην διάρκειά τους. Τα πράγματα περιπλέκονται για ομάδες και οδηγούς, καθώς για τρίτη φορά φέτος, θα έχουμε αγώνα Sprint. Η πρόβλεψη του καιρού δίνει πιθανότητα βροχής, τόσο την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όσο και το Σάββατο 29 Ιουνίου, αλλά την Κυριακή 30 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κερδίσει στους τελευταίους αγώνες σε Ισπανία και Καναδά και απολαμβάνει μια διαφορά 69 βαθμών, από τον δεύτερο Λάντο Νόρις. Οι RedBull έχουν κερδίσει σε επτά από τους δέκα αγώνες φέτος και θέλουν να συνεχίσουν το σερί στην έδρα τους. Πέρυσι, είχε κερδίσει ο Φερστάπεν και πρόπερσι είχε κερδίσει ο Λεκλέρκ με τη Ferrari, που της ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διαδρομής. Αυτό, θα είναι το 37οαυστριακό GrandPrix, ενώ το πρώτο πραγματοποιήθηκε το 1964, σε ένα αεροδρόμιο. Από το 1970, ο αγώνας διεξάγεται στο Σπίλμπεργκ, ενώ από το 1997, γίνεται στην πίστα με τη σημερινή της μορφή. Το 2014,επέστρεψε στο πρωτάθλημα με την ονομασία «RedBullRing». Οι ομάδες, θα έχουν στη διάθεσή τους τις πιο μαλακές γόμες της γκάμας: C3 ως PZero λευκή σκληρή, C4 ως PZero κίτρινη μέση και C5 ως PZero κόκκινη μαλακή. Είναι ο 3ος αγώνας, όπου θα υπάρχει και αγώνας Sprint, μετά την Κίνα και το Μαϊάμι, όπου είχε κερδίσει ο Φερστάπεν.

Η πίστα «RedBullRing» έχει μόνο 10 στροφές και τον μικρότερο χρόνο γύρου, από οποιαδήποτε πίστα του πρωταθλήματος. Το ρεκόρ γύρου κατέχει ο Κάρλος Σάινθ από το 2020, με χρόνο 1:05.619. Τότε, οδηγούσε μια McLaren, με κινητήρα Renault και τη μαλακή γόμα C4. Ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στη σημερινή διαμόρφωση της αυστριακής πίστας είναι ο Μαξ Φερστάπεν της RedBull, με 5 νίκες στους 19 αγώνες, που έχουν γίνει εκεί από το 1997. Ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής είναι η Mercedes, με 6 νίκες, ευγενική προσφορά των Ρόσμπεργκ, Χάμιλτονκαι Μπότας – που όλοι έχουν κερδίσει από 2 αγώνες. Οι υψομετρικές αλλαγές της πίστας «RedBullRing», είναι έντονες, μόνο στο Spa-Francorchamps υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση. Υπάρχει μια διαφορά άνω των 60 μέτρων, μεταξύ του χαμηλότερου σημείου της πίστας – λίγο πριν τη στροφή 1 – και του υψηλότερου σημείου, μετά τη στροφή 2.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.