F1: Ασύλληπτος Φερστάπεν - Ξεκίνησε από την 6η θέση και τερμάτισε...σβηστά πρώτος!

Metrosport Team30 Ιουλίου 2023

Ακόμη και αν τον βάλεις να ξεκινήσει 5 λεπτά αργότερα, ο Μαξ Φερστάπεν θα βρει τον τρόπο να τερματίσει πρώτος. Κάτι το οποίο κατάφερε να κάνει και στον αγώνα Σπα του Βελγίου, παρότι εκκίνησε από την 6η θέση, περνώντας με άνεση ακόμα και τον Σέρτζιο Πέρεζ. Στο βάθρο δίπλα του ο Μεξικανός και ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο «σεληνιασμένος» Βέλγος κέρδισε τη 10η νίκη του σε 12 GP της Formula 1, και την όγδοη διαδοχική του, στον αγώνα του Σπα του Βελγίου - αυξάνοντας έτσι στους 126 βαθμούς το προβάδισμά του από τον δεύτερο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB19.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σαρλ Λεκλέρ που αν και είδε τα οχήματα της  red bull σχεδόν να χάνονται μπροστά του, κατάφερε να αμυνθεί από την πίεση και τα undercuts του τέταρτου Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. 

Πίσω του έμειναν ο Κάρλος Σάινθ, με την έτερη Ferrari, όπως και ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, εγκατέλειψαν λόγω ζημιάς στα δύο μονοθέσια από τη μεταξύ τους σύγκρουση στην πρώτη στροφή.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Τζορτζ Ράσελ, και τη δεκάδα οι Λάντο Νόρις, Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.