Ευτυχώς…. αλληλοτρώγονται!

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ούτε ταινία … ποδοσφαιρικής φαντασίας να βλέπαμε!! Οι τρεις ομάδες του Λεκανοπεδίου μετατρέπουν το παλιό ΠΟΚ που όριζε την συμμαχία τους σε νέο, που ορίζει την αντιπαλότητά τους. Μια αντιπαλότητα που σχεδόν εξαφανίζει το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και επικεντρώνεται σ’ ένα πόλεμο που έχει ως πολεμιστές τους παράγοντες, τους προέδρους, τις εφημερίδες και όχι τους παίκτες και τον προπονητή. Λογικά σήμερα επιβαλλόταν να ασχοληθούμε με τον σημαντικό αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό. 

Ποιοι θα παίξουν , πως βλέπουν το παιχνίδι οι δυο ομάδες -και για μας- τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος. Δυστυχώς όμως και μεις ανήκουμε στους απλούς ανθρώπους-δημοσιογράφους που παρασύρονται από γεγονότα, αντιδράσεις και απίστευτες «ατάκες», εξαπολυμένες νυχθημερόν από άτομα που υποτίθεται ότι έχουν αξιώματα στον ποδοσφαιρικό χώρο και κατέχουν θέσεις που ως κυριότερο χαρακτηριστικό επιβάλλεται να έχουν τον ορθολογισμό. Όμως αντί για τα θετικά χαρακτηριστικά έχουν συγκεντρώσει αλλά και … εφεύρει κάθε τι αρνητικό που το μπολιάζουν στο μυαλό φιλάθλων και κυρίως οπαδών τους, λες και είναι οργανισμοί δικτατορικών κρατών που πολεμούν για τη δική τους επικράτηση. Άνθρωποι, που στην καθημερινή τους ζωή είναι επιστήμονες, οικονομολόγοι, δικηγόροι, φέρονται σα λοχίες ή στρατηγοί μιας κοινωνικής, δικής τους, εφεύρεσης στην Ελλάδα που λέγεται ποδόσφαιρο. 

Για τον κ. Μαρινάκη δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι το ιδιαίτερο μιας και θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος τον γνωρίζει από την καλή και κυρίως από την ανάποδη αλλά και την πεποίθηση ότι ο εν λόγω δήθεν, για μας, ηγέτης έχει αφήσει πίσω του την Ελλάδα και ασχολείται με τη Νότινγχαμ και τα πλοία του. Φυσικά έχει τις εφημερίδες και τους όμοιούς του με σχεδόν δίδυμες νοητικές ή νοσολογικές κατευθύνσεις, που θέλουν να εξαφανίσουν τα πρωταθλήματα που δεν κατακτούν. Μέχρι και ο αντιπρόεδρος Κούγιας το ομολόγησε όταν ανέφερε ότι στα «κλεμμένα» πρωταθλήματα είναι και αυτά του Κόκκαλη. 

Η ΑΕΚ του Μελισανίδη δείχνει να ελέγχει τα πάντα ενώ ο Παναθηναϊκός και δη ο Αλαφούζος που προφανώς «ξέχασε» ότι μέχρι την Κυριακή δεν είχε δοθεί ούτε ένα πέναλτι σε βάρος της ομάδος του την στιγμή που εμείς στα var της κάθε εβδομάδας αντικρύζαμε περιπτώσεις στις οποίες το να μη δώσεις πέναλτι έμοιαζε ποδοσφαιρική φαντασία… αντέδρασε!! Συνοψίζοντας ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που δεν έχει ανακατευθεί σ΄ αυτή την Ιλαροτραγωδία που από τραγική γίνεται κωμική και καταλήγει σε μια επαναλαμβανόμενη αλλά τεχνικά εξελισσόμενη αντίδραση. Έχουμε την άποψη ότι εφόσον διαπιστώσουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο κυριότερος αντίπαλος τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αλλά όχι να αποδεχθούμε, τις πιο απίστευτες κατηγορίες όσο αφορά έναν αγώνα ή οτιδήποτε επεξεργάζεται το ψυχασθενικό μυαλό τους. 

Για παράδειγμα στο κύπελλο όταν αδικήθηκε ο Βόλος στην Τούμπα, εμείς το καταγράψαμε και αυτοί το διαδηλώσανε. Όταν στη ρεβάνς δεν δόθηκαν 2 πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ είχαμε…σιγή τάχα λόγω πρόκρισης. Συμπερασματικά η εδώ διοίκηση επιβάλλεται να είναι πανέτοιμη και να λειτουργήσει σε δυο διαφορετικές κατευθύνσεις: τη φανερή αντίδραση με τις επίσημες δηλώσεις σε κάθε τι αφορά τους αγώνες όταν αυτό χρειάζεται αλλά και τον συνεχή έλεγχο στα υπόγεια ρεύματα που οι τρεις του λεκανοπεδίου θα βάλουν μπρος από δω και στο εξής για να διαβάλουν την ομάδα ή κα να την κάνουν να απωλέσει όσους πόντους γίνεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.