Ευθύμης Λέκκας: «Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στην Ελλάδα σχολίασε ο Ευθύμης Λέκκας.

Στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στη χώρα μας, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε πως «έχει περάσει πολύς καιρός» από το τελευταίο μεγάλο «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε το πρωί της Τρίτης (8/10) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για τους σεισμούς της Δευτέρας στην Κρήτη και τη Θήβα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε: «Δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών», ενώ σε ότι αφορά τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στην Θήβα επεσήμανε ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολύ διαφορετικό. Μόνο χρονική σύμπτωση υπάρχει».

Σχετικά με τη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στη Θήβα, που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής υπογράμμισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή» και προσέθεσε είναι χαρακτηριστικό ότι «από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στην Θήβα ή στην Σκιάθο.

Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις. Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.