Ευρωπαϊκός «προβληματισμός» και εγχώριος «αποκεφαλισμός»

Δημήτρης Μπούζας25 Οκτωβρίου 2024

Ξύπνησε αργά και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό του τρίποντο. Η εξέλιξη του παιχνιδιού κατά την προσωπική μας άποψη ήταν ένα μήνυμα κι ένα σκληρό μάθημα, που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους καθ΄ύλην αρμόδιους (κόουτς και παίκτες). 

Η εικόνα του πρώτου 45λέπτου δραματική σε απόλυτο βαθμό. Το 72% κατοχή, με τους αντιπάλους στο λίγο χρόνο που είχαν την μπάλα να δημιουργούν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, από τις οποίες οι τρεις κατέληξαν σε γκολ (το ένα ακυρώθηκε), με την εικόνα του Σάστρε να τον περνάει σαν σταματημένο ο αντίπαλος του και να προσπαθεί απεγνωσμένα να τον συγκρατήσει – χωρίς να τα καταφέρνει – τραβώντας τον από τη φανέλα και με την αντίστοιχη του Ότο στο δεύτερο γκολ αντί να μαρκάρει τον αντίπαλο του, να του έχει γυρίσει την πλάτη παρακολουθώντας σαν θεατής τι γινόταν μπροστά του, είναι στοιχεία, σκόρπια βέβαια μέσα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χαρακτηριστικά της υπνηλίας και της νωθρότητας. 

Δίνουν πιστεύω μια πρώτη έστω και πρόχειρη εικόνα και εξήγηση, για το πως «προέκυψε» το αιφνιδιαστικό και απρόβλεπτο 0-2. Δυστυχώς οι γηπεδούχοι ξύπνησαν αργά. Είχε ξοδευτεί πολύτιμος χρόνος, για να υπάρξουν στη συνέχεια οι διορθωτικές κινήσεις που άλλαξαν πολλά. Σχεδόν τα πάντα. Ο αργός ρυθμός εξαφανίστηκε, η φλόγα και το πάθος που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο πρώτο ημίχρονο ξαφνικά παρουσίασαν μια άλλη ομάδα. Η οποία τελικά κατάφερε να σώσει... σχετικά την παρτίδα, ισοφαρίζοντας το σκορ στο φινάλε.

Ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος τους γηπεδούχους, ανταμείβοντας τους ασφαλώς, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την αξιόλογη πραγματικά προσπάθεια που κατέβαλαν και πήραν τον πρώτο βαθμό στο θεσμό. Η ευρωπαϊκή πορεία σαφέστατα δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε. Μέσα στην Τούμπα χάθηκαν άλλοι 5 σίγουροι βαθμοί, απέναντι σε δύο αντιπάλους που θεωρούνταν βατοί. Ακολουθούν τα… μεγαθήρια. Ίσως τα μεγάλα ονόματα να αποτελέσουν και ιδιαίτερα κίνητρα για τους παίκτες του Λουτσέσκου.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως χθες οι γηπεδούχοι (κόουτς και παίκτες) πιάστηκαν και αδιάβαστοι. Κι αυτό γιατί δεν είδαμε να υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη αντιμετώπισης δύο συγκεκριμένων ταχύτατων επιθετικών των Τσέχων. Δεν θα προχωρήσουμε σκόπιμα στην ατομική απόδοση των γηπεδούχων, για να μην χαρακτηριστούμε σκληροί για κάποιους, τους οποίους ακόμη εμπιστεύεται δυστυχώς ο Ραζβάν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η εμμονή, αλλά και ασυλία.

Κλείνοντας το σημερινό σχόλιο για το παιχνίδι, οφείλουμε στο περιθώριο του να τοποθετηθούμε απέναντι στη χθεσινή απόφαση – σκάνδαλο, με την απαράδεκτη και στοχοποιημένη τιμωρία των 23 ημερών, που επέβαλε το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Όχι ότι δεν την περιμέναμε. Μόλις στο χθεσινό μας σημείωμα την είχαμε προβλέψει. 

Αν πέσαμε σε κάτι έξω, είναι ότι δεν υπολογίσαμε ότι η αξιοσέβαστη κριτής είχε το κουράγιο να την διογκώσει και να την καλουπώσει, ώστε να χωρέσει και τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Τούμπα! 

Οι 23 ημέρες αντί 15 δώρο στον πρόεδρο, για να μην ξεχνιόμαστε ότι το συγκεκριμένο πειθαρχικό όργανο… τελεί υπό την προεδρία του προέδρου του Συνεταιρισμού. Του ευπατρίδη Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν ξέρουμε ποια τύχη θα έχει η έφεση του ΠΑΟΚ, ο οποίος με την πρωτόδικη απόφαση καλείται να πορευτεί χωρίς τον προπονητή του σε 4 αγώνες. 

Συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο συγκεκριμένος «αποκεφαλισμός» έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα και οδηγεί σε μια στέρεη άποψη. Είναι η ευκαιρία να «τελειώσουμε» τον ενοχλητικό ΠΑΟΚ από την διεκδίκηση του τίτλου. Περιμένουμε τι εξέλιξη θα έχει η νέα επιχείρηση εκτροχιασμού του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.