Ευρωπαϊκό, Ρώμη: Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής που ζήτησε ξεμάτιασμα- Άτυχος ο Ρίζος

Παναγιώτα Χαλκιά10 Ιουνίου 2024

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ πήρε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη. 

Ο Έλληνας αθλητής μπήκε λίγο αγχωμένος στον αγώνα και χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να βρει τα πατήματα του και να περάσει τα 5.45μ ενώ ακολούθησε ένα καθαρό και μεγάλο άλμα για τα 5.60.

«Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες φέτος, είχε αέρα και βροχή. Όπως πήγα να κάνω το άλμα, ο αέρας πήρε το κοντάρι και το έβγαλε έξω. Γύρισα λίγο το πόδι μου αλλά πιστεύω μέχρι την Τετάρτη θα είναι όλα καλά. Κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική δεν αισθάνομαι άγχος παρα μόνο θετική ενέργεια. Ελπίζω την Τετάρτη να έχουμε καλύτερες συνθήκες και να δείτε καλύτερα πράγματα. Θέλω να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ και ένα πανελλήνιο. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να πάνε όλα καλά». Στο τέλος ζήτησε από τη μαμά του να τον ξεματιάσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαμά ρίξε ένα ξεμάτιασμα».

Πρόωρο τέλος για τον Γιάννη Ρίζο που φάνηκε να μην βρίσκει τα πατήματα του και μέτρησε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.25μ. και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. 

«Είναι άσχημο να ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση και να μη σου βγαίνει. Αποσυντονίστηκα, είχε λίγο κόντρα άνεμο αλλά είναι άσχημο να συμβαίνει στον αγώνα που ονειρεύεσαι όλη τη χρονιά. Προχωράμε. Δεν έχω μάθει να είμαι στο 100% τέτοιες ώρες. Έπαιξε ρόλο ότι δεν έχω και τόσες εμπειρίες. Η μεγαλύτερη πίκρα ήταν ότι ταξίδεψαν οι γονείς μου για να με δουν και δεν έγραψα επίδοση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.