Ευρωπαϊκό, Ρώμη: Ένα άλμα και έφυγε για τελικό ο Τεντόγλου

Παναγιώτα Χαλκιά07 Ιουνίου 2024

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη. 

Ο Έλληνας αθλητής ήθελε απλά να κάνει ένα πέρασμα από τον προκριματικό και να ξεκουραστεί ενόψει της τελικής μάχης. Ο Τεντόγλου στην πρώτη του πρωτάθλημα έφτασε στα 8.14μ με αντίθετο άνεμο και έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό. 

«Ήταν ένας εύκολος αγώνας, έκανα ένα απλό αλματάκι. Γέλασα στο τέλος γιατί ξεκίνησα τη φόρα μου και κατάλαβα ότι πάω γρήγορα και έκοψα λίγο ταχύτητα και κατέβασα τα πόδια μου. Το υποβάθμισα λίγο. Ήταν εύκολο για εμένα», τόνισε μετά το τέλος του αγωνίσματατος.

Για τη νέα εξέδρα: «Είναι καλή και θα γίνουν μεγάλες επιδόσεις. Δεν μου αρέσει η εξέδρα, νιώθω ότι είναι κάτι άλλο και δεν είναι μήκος. Νιώθω ότι είναι μήκος street».

Για τη μάχη με Εχάμερ και Φουρλάνι: ««Είχα πει ότι η μάχη θα γίνει με τον Εχάμερ στον τελικό. Και οι τρεις μπορούμε να πηδήξουμε μακριά»».

Εντύπωση προκάλεσε ο Ελβετός Εχάμερ, ο οποίος πέταξε στα 8.41μ και έδειξε ότι θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον Έλληνα αθλητή. Η επίδοση του είναι η κορυφαία στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Να θυμίσουμε ότι μήκος και τριπλούν διεξάγονται σε μια ψηλή εξέδρα, που θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό χώρο street event και λιγότερο ανοιχτού στίβου. Οι αθλητές και αθλήτριες θα είναι κοντά στο κοινό και θα βλέπουν από ψηλά όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.