Ευρωπαϊκό, Ρώμη: Αναστάτωση για τις αποφάσεις των κριτών για τριπλούν και 100μ ανδρών

Παναγιώτα Χαλκιά10 Ιουνίου 2024

Έντονη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη με δύο αποφάσεις των κριτών για τριπλούν και τελικό 100μ ανδρών. 

Την απόφαση να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν ο 14ος αθλητής των προκριματικών πήρε ο κριτής του αγώνα. Ο Ιταλός Τομπία Μπόκι κατέλαβε την 14η θέση με άλμα στα 16.43μ και υπέβαλε ένσταση καθώς χρειάστηκε να περιμένει περίπου 20 λεπτά για να κάνει το τελευταίο του άλμα λόγω τεχνικού προβλήματος που συνέβη στον προηγούμενο αθλητή. Ο κριτής αποφάσισε να του δώσει το εισιτήριο και να αφήσει εκτός τον 13ο της κατάταξης, Αλέξις Κοπέγιο. 

Επιπλέον, στον τελικό των 100μ ο Κιτούρου Άλι έφυγε νωρίτερα από τον βατήρα και έπρεπε να ακυρωθεί αλλά οι κριτές του επέτρεψαν να αγωνιστεί κανονικά δείχνοντας του απλά την κίτρινη κάρτα. Ο Ιταλός τερμάτισε στη δεύτερη θέση. 

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι απορρίφθηκε η ένσταση της ελληνικής αποστολής για την Τατιάνα Γκούσιν. Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεπέρασε με επιτυχία το 1.89μ αλλά βρέθηκε εκτός τελικού παρότι άλλες αθλήτριες με την ίδια επίδοση θα αγωνιστούν στην τελική μάχη. Η Γκούσιν μαζί με την Παλσαϊτέ, οι οποίες πέρασαν το 1.89μ και βρισκόταν στην 14η και 13η θέση αντίστοιχα θεώρησαν άδικη τη μη συμμετοχή τους στον τελικό του αγωνίσματος. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.