Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Ξεκίνησε με 10 βαθμούς η Ελλάδα στα τρία πρώτα αγωνίσματα

Πέτρος Χαριζακλής23 Ιουνίου 2023

Δώδεκα ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, την Παρασκευή 23/6. Οι αθλητές και αθλήτριες μας θα δώσουν τη μάχη της παραμονής στην Α ‘ κατηγορία, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Στα πρώτα τρία αγωνίσματα, η Ελλάδα μάζεψε δέκα βαθμούς, χωρίς να καταφέρει κάτι τρομερό σε επίδοση από τις τρεις αθλήτριες που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία γυναικών πήρε την 14η θέση με επίδοση 15,13μ., σε σύνολο 16 αθλητριών. Η Ελληνίδα αθλήτρια έπιασε την επίδοσή της με την πρώτη προσπάθεια, ενώ η δεύτερη προσπάθεια ήταν στα 14,42μ. και η τρίτη στα 14,31μ. χωρίς να καταφέρει να μπει στην τελική οκτάδα που θα είχε ακόμη τρεις προσπάθειες.

Στη σφυροβολία γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη πήρε την 11η θέση με προσπάθεια στα 65,07 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο άκυρες προσπάθειες από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που την άφησαν χαμηλά στη βαθμολογία συνολικά 16 αθλητριών. Πρώτη ήταν η Ιταλίδα Φαντίνι με 73,26 και φετινό ρεκόρ, 2η ήταν η Φινλανδή Κόσονεν με 72,34μ. ενώ την τριάδα έκλεισε η Πολωνή Κοπρόν με 71,18μ.

Στα 400μ. γυναικών η Ειρήνη Βασιλείου εκπροσώπησε τη χώρα μας και τερμάτισε στην 8η θέση της σειράς της με χρόνο 53,90 και στη συνολική κατάταξη ήταν 16η. Πρώτη τερμάτισε από τη δεύτερη σειρά, η Ολλανδή Μπολ με 49,82 και ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεύτερη τερμάτισε η Πολωνή Κάζμαρεκ με 50,43 ενώ την τριάδα έκλεισε η Βελγίδα Μπολίνγκο με 50,95 που ήταν και φετινό της ρεκόρ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.