Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου: Μακριά από τον καλό της εαυτό η Μαρινάκου, έμεινε εκτός τελικού

Πέτρος Χαριζακλής02 Μαρτίου 2023

Η Αναστασία Μαρινάκου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 3000μ. στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης, μένοντας 11η και συνολικά 20η στις δύο σειρές με 9.22.35.

Η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό. Ξεκίνησε καλά, ήταν στην πρώτη τριάδα μέχρι τα 700μ. αλλά στην αλλαγή του ρυθμού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις Κάουνε και Χάντζι. Στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και έμεινε πίσω.

Πρώτη τερμάτισε η Γερμανίδα Κλοστερχάλφεν με 8.53.50, δεύτερη η Ρίτσαρτσον με 8.53.60 και την τριάδα συμπλήρωσε η Ντούταλ με 8.53.72.

Η Μαρινάκου παρά την πολύ καλή εμφάνιση στο ΣΕΦ στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου, δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ίδιο καλό και στην Τουρκία και πλέον θα επικεντρωθεί στον ανοιχτό. Να θυμίσουμε πως η Ελληνίδα δρομέας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού τους τελευταίους μήνες.

“Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη, καθώς έμεινα μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ. Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολη κούρσα, γιατί ξεκινήσαμε πολύ αργά και στα πρώτα μέτρα είχε σπρωξίματα και κλεισίματα και προσπαθούσα να βρω καλύτερη θέση. Είδα πως πάμε πολύ αργά, προσπάθησα να βγω για να οδηγήσω με πρόλαβε μια άλλη κοπέλα. Στη συνέχεια είχε πολλές αλλαγές και σπρωξίματα και όλο αυτό με άδειασε. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να περάσω στον τελικό και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη για τη γενικότερη παρουσία μου στον κλειστό. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσω να δώσω λύση σε ένα πρόβλημα τραυματισμού κι έπειτα θα ξεκινήσω για τον ανοιχτό“, είπε η Μαρινάκου με το τέλος του αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.