Ευρωπαϊκό Κ18: Χρυσό για Μπουμπουλίδη

Παναγιώτα Χαλκιά21 Ιουλίου 2024

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Αναστασία Μπουμπουλίδη με άλμα στα 4.20μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 18 που διεξάγεται στη Μπάνσκα Μπίστριτσα. 

Η νεαρή αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 3.80μ ενώ χρειάστηκε μόλις μια προσπάθεια στα 3.90μ και 4.00μ. Έκανε ένα άκυρο στα 4.15μ και άφησε το ύψος αυτό θέλοντας να δοκιμάσει ψηλότερα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4.20, χρειάστηκε δυο προσπάθειες για να τον περάσει και να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια, θέλησε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ δοκιμάζοντας στα 4.30 αλλά ο πήχης δεν της έκανε το χατίρι.

Πέμπτη θέση για την Σαμολαδά, έβδομη για τη Ραφαηλίδου

Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν οι Βασιλική Σαμολαδά και η Μαρία Ραφαηλίδου στη δισκοβολία. Η πρώτη κατέκτησε την πέμπτη θέση με βολή στα 47.14μ ενώ είχε ακόμη βολές στα 45.11μ, 46.24μ, 47.02μ, 44.28μ και μια άκυρη. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από΄λη την εμπειρία. Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας, θα ήθελα βέβαια να έχω κάνει ρεκόρ, αλλά δε βγήκε, έπαιξαν ρόλο πολλά, όπως η κούραση και η ζέστη. Πάντως είμαι ικανοποιημένη. Σίγουρα χάρηκα όταν ήμουν τρίτη, όμως, δεν περίμεναν να κρατηθώ εκεί, γιατί ήξερα πως οι περισσότερες αθλήτριες θα ρίξουν στις τελευταίες βολές. Κρατάω το ρεκόρ μου και τη σταθερότητα στα 47,00 μ. και σίγουρα όλα όσα έζησα αυτές τις ημέρες με τα παιδιά», δήλωσε η αθλήτρια στον ΣΕΓΑΣ.

Στον ίδιο τελικό η Μαρία Ραφαηλίδου πήρε την έβδομη θέση με καλύτερη βολή στα 46.73μ. «Τον αγώνα τον ευχαριστήθηκα πάρα πολύ σήμερα και αυτό είναι μετράει για εμένα, ώστε κι αν δεν κατάφερα να κάνω ρεκόρ. Ήμουν αρκετά κουρασμένη από τη συμμετοχή στη σφαιροβολία και δεν είχα την ενέργεια που χρειαζόταν. Χάρηκα και με την Βασιλική, που έκανε μεγάλα ρεκόρ, αλλά δεν το παραδέχεται. Εχω μπροστά μου το Πανελλήνιο Κ20 και το Παγκόσμιο Κ20», τόνισε η αθλήτρια στον ΣΕΓΑΣ. 

Ένατος ο Κουλούρης στο τριπλούν - Ατομικό ο Σάλτης

Την ένατη θέση κατέκτησε ο Αρσένης Κουλούρης στον τελικό του τριπλούν. Ο νεαρός αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 14.71μ. «Είμαι απογοητευμένος με το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα να μείνω εκτός οχτάδας. Σήμερα δεν ήμουν καλός τεχνικά, σίγουρα ήμουν και κουρασμένος. Θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Κ20, όπου θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Κ20»υποστήριξε στον ΣΕΓΑΣ. 

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Παναγιώτης Σάλτης στα 5000μ βάδην τερματίζοντας σε 21.44.72, επίδοση που του χάρισε και την έκτη θέση. Ο νεαρός βαδιστής έκανε μια στροφή παραπάνω αλλά οι κριτές κατάλαβαν το λάθος τους και ενημέρωσαν άμεσα τον αθλητή. «Το είχα καταλάβει και από το χρόνο στο ρολόι μου πως έπρεπε να τερματίσω, όμως, οι κριτές μου έκαναν νόημα να συνεχίσω κι έτσι συνέχισα. Ευτυχώς όλα καλά. Χαίρομαι για το ρεκόρ μου, που ήρθε μάλιστα με αρκετά δύσκολες συνθήκες» τόνισε ο αθλητής.

Ένατη θέση για τον Αλιβιζάτο

Με άλμα στα 2.05μ ο Χάρης Αλιβιζάτος κατέκτησε την ένατη θέση στον τελικό του ύψους. «Ο αγώνας ήταν δύσκολος, καθώς ήταν πρωί και είχε αρκετή ζέστη. Δεν είχα άγχος, ωστόσο δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή μου αγώνα, καθώς ήθελα να έχω κάνει τουλάχιστον το 2,05 μέτρα. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε αν θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Κ20» υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.