Ευρωμπάσκετ γυναικών: Ραντεβού με την ιστορία, κόντρα στην Ισπανία

Metrosport Team18 Ιουνίου 2023

Έτοιμες να γράψουν την δική τους ιστορία είναι τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή στη φάση των ομίλων στο φετινό Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται σε Τελ Αβίβ και Λιουμπλιάνα .


Αν η εθνική μας καταφέρει να νικήσει σήμερα την Ισπανία (20:45, ΕΡΤ2, Novasports Primer) θα είναι πρώτη και θα πάει απευθείας στα προημιτελικά εφόσον νικήσει η Λετονία το Μαυροβούνιο (12:15).

Αν πάλι συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή αν το Μαυροβούνιο κερδίσει τη Λετονία, τότε θα είναι δεύτερη, εάν νικήσει το Μαυροβούνιο τη Λετονία. Στο χειρότερο σενάριο, αν η ελληνική ομάδα χάσει από την Ισπανία, θα είναι τρίτη εφόσον νικήσει το Μαυροβούνιο τη Λετονία, ενώ θα τερματίσει τέταρτη και θα αποκλειστεί αν νικήσει η Λετονία το Μαυροβούνιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, θα πάρει κατευθείαν την πρόκριση για την προημιτελική φάση, η δεύτερη και η τρίτη της κατάταξης θα παίξουν έναν ακόμα νοκ-άουτ γύρο, ενώ η τέταρτη θα αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.