Ευρωλίγκα: Μεγάλα ματς στο φινάλε τη διαβολοβδομάδας

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ολυμπιακός περιμένει απόψε τη Μπάγερν Μονάχου, όμως το πρόγραμμα της δράσης στην Ευρωλίγκα είναι γενικότερα πολύ ενδιαφέρον.

Στις 20:00 η Ζαλγκίρις Κάουνας (5-7) υποδέχεται την Μονακό (7-5). Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες και φιλοδοξούν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Κάουνας βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, παράλληλα έχασε από την Άλμπα στο Βερολίνο για δύο πόντους 64-62 και επιδιώκει να κερδίσει σήμερα για να μπει στην 10άδα. Οι Μονεγάσκοι από την άλλη ηττήθηκαν και αυτοί από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι στην παράταση με 89-85 όπου σε αυτό το ματς είχαν αρκετά παράπονα από την διαιτησία όπως είχε και ο Παναθηναϊκός όταν έπαιξε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς και σήμερα θέλουν να φύγουν από την Λιθουανία με το ροζ φύλλο αγώνα και να παραμείνουν στην 4άδα. Η ομάδα του Πριγκιπάτο ισοβαθμεί με Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μίση ώρα αργότερα στις 21:30  η Μακάμπι Τελ Αβίβ (7-5) δοκιμάζεται στην Ιταλία με την Βίρτους Μπολόνια (8-4) η οποία αντέχει ακόμη και είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Οι ισραηλινοί την προηγούμενη αγωνιστική πήραν μία σημαντική νίκη απέναντι στην Βιλλερμπάν στην Γαλλία με 94-91 και φιλοδοξούν να πετύχουν άλλη μία κόντρα στην Βίρτους. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προερχόμενη από την σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα με σκορ 80-75 στην έδρα της, την πλησίασε στην 2η θέση και ευελπιστεί να κλείσει την διαβολοβδομάδα πολύ καλά για να διατηρηθεί στην 3η θέση.

Την ίδια ώρα στο Παλαού Μπραουγκράνα η Μπαρτσελόνα (9-3) αναμετράται με την Φενέρμπαχτσε (6-6) και η Μπασκόνια (7-5) με τον Ερυθρό Αστέρα (4-8).
Οι Μπλαουγκράνα ηττήθηκαν από την Βίρτους στην Μπολόνια, έχασαν έδαφος από την κορυφή όπου βρίσκεται η ασταμάτητη Ρεάλ Μαδρίτης και ευελπιστούν να νικήσουν την τουρκική ομάδα για την επιστροφή στις νίκες. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που παρέμεινε στην Ισπανία αφού έδωσαν παιχνίδι πριν 48 ώρες με την Μπασκόνια και σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι έχασαν στο πόντο 80-79 και σήμερα θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική.
Οι Βάσκοι μετά το κακό ξεκίνημα που είχαν (1-4) ήρθε η αλλαγή προπονητή και η επιστροφή του Ντούσκου Ιβάνοβιτς στο πάγκο, είναι σε φοβερή κατάσταση με 6 νίκες σε 7 παιχνίδια στην διοργάνωση με τον Σέρβο τεχνικό η τελευταία απέναντι στην Φενέρ και στόχος απόψε απέναντι στους Σέρβους να τις κάνουν σεφτέ 7. Οι Σέρβοι είναι 15οι και στόχος απόψε να σταματήσουν το νικηφόρο σερί που έχτισε η Μπασκόνια στους τελευταίους αγώνες  και να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα τόσο για ψυχολογικούς όσο και βαθμολογικούς λόγους. 

Το τελευταίο ματς για σήμερα διεξάγεται στο Αστρομπάλ  όπου η Βιλερμπάν (2-10) που παραμένει στις 2 νίκες μαζί πλέον και με την Άλμπα Βερολίνου(2-11) αντιμετωπίζει την Βαλένθια. Οι γηπεδούχοι με τον Ποτσέκο θέλουν την 3η νίκη τους νίκη στην διοργάνωση και πρώτη στην έδρα τους. Στην αντίπερα όχθη οι νυχτερίδες που μέτρησαν 5 ήττες στη σειρά αλλά κατάφεραν να το σπάσουν το αρνητικό σερί, αφού κέρδισαν στο σπίτι τους τον Ερυθρό Αστέρα 85-81.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.