Ευρωλίγκα: Πώς μπορούν οι «αιώνιοι» να βρεθούν αντίπαλοι στα playoff

Metrosport Team05 Απριλίου 2024

Τα χθεσινά αποτελέσματα καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική τη νίκη απόψε για τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο καθώς αν ηττηθεί χάνει κατά πάσα πιθανότητα το αβαντάζ έδρας και πάει για playoffs με τον Ολυμπιακό που θα έχει πλεονέκτημα αν κερδίσει τη Φενέρ την τελευταία αγωνιστική.

Η πιθανότητα του συνάντησης των «αιωνίων» στα playoffs ουσιαστικά θα εξαλειφθεί εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει απόψε την Μπάγερν στο Μόναχο, αφού αν συμβεί η πιθανότητα «εμφυλίου» θα είναι… ζωντανή μόνο αν η ομάδα του Αταμάν χάσει από την ουραγό Άλμπα στην έδρα τους την επόμενη εβδομάδα.

Τα σενάρια μέσα από τα οποία θα συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι» στα playoff:

1ο σενάριο: Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2 με Μπάγερν και Άλμπα, τερματίζει σίγουρα 2ος και σε αυτή την περίπτωση θα πέσει πάνω στην Μακάμπι Τ.Α., που μετά τη χθεσινή ήττα της στην Βαρκελώνη είναι σίγουρα 7η. Με 1/2 νίκες από το Τριφύλλι, πηγαίνει στην 3η θέση σε περίπτωση που κερδίσει μόνο μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Μονακό την τελευταία αγωνιστική κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπάγερν αντίστοιχα και παράλληλα να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.  Σε αυτό το ενδεχόμενο, αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχουμε ντέρμπι "αιωνίων" με "πράσινο" πλεονέκτημα.

2ο σενάριο: Εμφύλιο μπορούμε να δούμε επίσης με 4ους τους πράσινους  και 5ους τους Ερυθρόλευκους σε περίπτωση που το τριφύλλι κάνει το 1/2, κερδίσουν Μπαρτσελόνα, Μονακό, χάσει ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ την επόμενη Παρασκευή και παράλληλα οι Τούρκοι ηττηθούν στον δικό τους αποψινό εμφύλιο από την Εφές.

3ο σενάριο: Από την άλλη, αν οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης κάνουν 1/2 ή 0/2 και ταυτόχρονα κερδίσουν Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, θα βγουν 5οι και θα παίξουν με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο σενάριο θα το δούμε κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει 0/2, κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Φενέρμπαχτσε κι εκείνη χάσει σήμερα από την Εφές. Σε ενδεχόμενο 2/2 με νίκη της Φενέρ στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει 6ος κι έτσι δεν θα μπορεί να βρει τον Ολυμπιακό.

4ο σενάριο: Σε ό,τι αφορά τους Πειραιώτες, πλέον μπορούν να τερματίσουν από την 4η έως την 6η θέση. Σίγουρα 6οι θα είναι σε περίπτωση ήττας από τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα (πέφτουν πάνω στον 3ο της βαθμολογίας), ενώ αν κερδίσουν θα είναι 5οι με 2/2 του Παναθηναϊκού και 4οι με 1/2 των Πρασίνων.

Το ενδεχόμενο κόντρας "αιωνίων" στα playoffs παραμένει υπαρκτό πάντως και τα σενάρια είναι αρκετά.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.