Ευρωλίγκα: Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Βαλένθια και Βελιγράδι

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2023

Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού που πάει στην Ιταλία με την Βίρτους, το υπόλοιπο πρόγραμμα της δράσης στην Ευρωλίγκα είναι γενικότερα πολύ ενδιαφέρον.

Στις 20:00 στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας (5-9) υποδέχεται την πρωτοπόρο και ασταμάτητη Ρεάλ Μαδρίτης (13-1). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι στην 14η θέση ,θα προσπαθήσει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να είναι ανταγωνιστική και φυσικά θα κυνηγήσει τη νίκη για να ανεβεί στην βαθμολογία. Οι πρωταθλητές που βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα και δίκαια στην κορυφή της Ευρωλίγκας ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας με στόχο να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Μία ώρα αργότερα στο Βερολίνο όπου η Άλμπα (2-12) αναμετράται με την Μπαρτσελόνα (10-4). Οι Βερολινέζοι βρίσκονται στο «πάτο» της βαθμολογίας με μόλις 2 νίκες και σήμερα θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Οι Μπλαουγκράνα προερχόμενη από την ήττα σοκ από την Αρμάνι στην έδρα τους με 86-90 δεν είναι μόνοι δευτεροι, καθώς ισοβαθμούν με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι και οπωσδήποτε πρέπει από την Γερμανία να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να επιστρέψουν στις νίκες.

Πέντε λεπτά αργότερα στις 21:05 η Μπασκόνια δοκιμάζεται στο Βελιγράδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι ισραηλινοί θα αγωνιστούν για άλλη μία φορά αγώνα κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας. Οι δύο ομάδες είναι σε πολύ κατάσταση το τελευταίο καιρό, έχουν το ίδιο ρεκόρ 8 νίκες και 6 ήττες, ισοβαθμούν με Παρτιζάν, Μονακό και Βαλένθια στην 4η θέση. Η ομάδα του Κάτας επικράτησε της Αναντολού Εφές με 95-86 και φιλοδοξεί μέσα στο σπίτι της να πάρει άλλη μία νίκη για να εδραιωθεί στην πρώτη 8άδα. Οι Βάσκοι είναι η δεύτερη φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης μετά την Ρεάλ έχοντας 7 νίκες σε 9 παιχνίδια με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχασε από την Μπολόνια με 81-91 και απόψε θέλουν να φύγουν από την Σερβία με τη νίκη.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της «διαβολοβδομάδας» για σήμερα διεξάγεται στην Ισπανία όπου η Βαλένθια (8-6) αντιμετωπίζει την Παρτιζάν (8-6) σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι νυχτερίδες μετά την κοιλιά που είχαν με τις 6 συνεχόμενες ήττες βρήκαν και πάλι ρυθμό και πέτυχαν 3 νίκες σερί και θέλει να τις κάνει 4. Στην αντίπερα όχθη οι Σέρβοι μετά το κακό ξεκίνημα που είχαν, κατάφεραν να βρουν ρυθμό με τις 4 σερί νίκες στην διοργάνωση, κέρδισαν στην έδρα τους Παναθηναϊκό, Μονακό στην παράταση, Αρμάνι και Ζαλγκίρις στο Κάουνας και φιλοδοξούν στην Βαλένθια να τις κάνει σεφτέ 5 για να είναι στην 6άδα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.