Ευρωλίγκα: Το διήμερο ρίχνει την αυλαία του πρώτου γύρου

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2023

Ο Παναθηναϊκός περιμένει απόψε τον Ερυθρό Αστέρα, όμως ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκα που ολοκληρώνεται αύριο περιλαμβάνει ωραίες αναμετρήσεις απόψε.

Στις 19:30 η Αναντολού Εφές (7-9) υποδέχεται την φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε (9-7) στο Τούρκικο εμφύλιο. Οι γηπεδούχοι μετράνε 3 συνεχόμενες ήττες στην διοργάνωση και φιλοδοξούν να το σπάσουν το αρνητικό σερί αρκεί να κερδίσουν την μεγάλη αντίπαλο τα τελευταία χρόνια Φενέρ. Οι φιλοξενούμενοι του Σαρούνας Γιασεκεβίτσιους βρίσκονται το τελευταίο καιρό σε πάρα πολύ καλή κατάσταση με 3 θετικά αποτελέσματα με Μονακό εντός και Ζαλγκίρις Άλμπα εκτός και θέλουν την 4η νίκη σερί για να παραμείνουν κοντά στην 4άδα.

Την ίδια ώρα στο Βελιγράδι διεξάγεται ένας ωραίος αγώνας με την Παρτιζάν (9-7) να φιλοξενεί την εξαιρετική Βίρτους Μπολόνια (11-5). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατάφερε με τις πέντε νίκες συνεχόμενες να ανεβεί βαθμολογικά, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι ηττήθηκε από την Ρεάλ στην Μαδρίτη και ευελπιστούν να επιστρέψουν στις νικηφόρα αποτελέσματα. Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί με τον Λούκα Μπάνκι βρίσκονται πολύ ψηλά βαθμολογικά ισόβαθμοι με την Μπαρτσελόνα στην 2η θέση, προέρχονται από ήττα από τις νυχτερίδες με 79-71 και σήμερα θέλουν να φύγουν από τη Σερβία με το ροζ φύλλο αγώνα.

Μισή ώρα αργότερα η Μακάμπι Τελ Αβίβ (9-7) δοκιμάζεται στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις (5-11). Οι ισραηλινοί την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου του πρώην προπονητή τους και στόχος είναι να φύγουν από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας με τη νίκη. Οι Λιθουανοί έχουν 5 ήττες στη σειρά, δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ευελπιστούν να σπάσουν το κακό σερί με το θετικό αποτέλεσμα μπας και ξεκολλήσουν από την 16η θέση.

Στις 21:00 η Βιλερμπάν(2-14) υποδέχεται στο Αστρομπάλ την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (15-1). Οι Γάλλοι βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 2 νίκες και σήμερα απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί. Σε αυτό το ματς είναι το αουτσάιντερ. Η Βασίλισσα έχει ένα εύκολο έργο, είναι το φαβορί και θέλει να κλείσει το εξαιρετικό πρώτο γύρο και το 2023 με νίκη και ενόψει του δεύτερου γύρου που θα ξεκινήσει το 2024 να πετύχει και άλλες νίκες για να εξασφαλίσει τόσο την πρωτιά, όσο και την πρόκριση στα playoff.

Στο Μιλάνο εκεί όπου την Παρασκευή πέρασε ο Παναθηναϊκός η Αρμάνι (6-10) αναμετράται με την Μπακόνια (9-7). Η ομάδα του Μεσίνα που είναι ισόβαθμη με τον Ερυθρό Αστέρα στην 14η θέση προέρχεται όπως είπαμε από την ήττα από το τριφύλλι, είναι πολύ χαμηλά στην βαθμολογία και πάση θυσία πρέπει να κερδίσει για να έχει ελπίδες για την 10άδα. Οι Βάσκοι με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι σε καλή φόρμα, νίκησε την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με εκπληκτικό Χάουαρντ που σημείωσε 28 πόντους, φιλοδοξεί να πάρει άλλη μία για την παραμονή της στην 8άδα.

Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην Βαυαρία με την Μπάγερν Μονάχου (7-9) να αντιμετωπίζει την Βαλένθια (9-7). Οι Γερμανοί έχασαν στην έδρα τους από την Μονακό με 80-91 και ευελπιστούν το ροζ φύλλο αγώνα  και ενόψει του 2024 θα ψάξουν στο σπίτι τους ή σε οποιονδήποτε έδρα να πάρουν νίκες για να μπουν στην 10άδα. Οι νυχτερίδες έχουν κερδίσει τα 4 από τα 5 παιχνίδια μετά την κοιλιά που είχαν με τις 6 ήττες συνεχόμενες και στο τελευταίο ματς για το 2023  θέλουν να φύγουν από την Γερμανία με το θετικό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.