Ευρωλίγκα: Must win παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ολυμπιακός (8-8) δοκιμάζεται στην Mercedes Benz Arena του Βερολίνου κόντρα στην Άλμπα (3-13) για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκα στο τελευταίο ματς για το 2023.

Οι ερυθρόλευκοι την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν στην Λυών την Βιλλερμπάν με 73-85 και σήμερα θέλουν το δεύτερο σερί διπλό για να κλείσουν όμορφα την χρονιά. Σε περίπτωση που πάρουν το θετικό αποτέλεσμα τότε θα ανεβούν στην 8άδα και θα ισοβαθμήσουν με την Παρτιζάν, τη Βαλένθια, τη Μπασκόνια και ενδεχομένως και με την Μονακό αν χάσει σήμερα από την Μπαρτσελόνα που παίζουν αργότερα στις 22:00.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο γεγονός ότι θα μπορούσε η ομάδα του να τα είχε καταφέρει καλύτερα στον 1ο γύρο της EuroLeague. Αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, εκτός από τον Ναζ Μήτρου Λόνγκ που πρόσφατα πήρε το ελληνικό διαβατήριο και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το νέο έτος το 2024 στο β' γύρο της διοργάνωσης, στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ στις 2 Ιανουαρίου.Ο Αϊζάια Κάνααν ανέφερε πως οι Πειραιώτες δεν πρέπει να πέσουν στην... παγίδα της Άλμπα Βερολίνου.

Για τους γηπεδούχους που βρίσκονται στην προτελευταία θέση, ευελπιστούν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να φτάσουν τις 4 νίκες. Ο προπονητής των Βερολινέζων είπε πως η ομάδα του Πειραιά παίζει το πιο εντυπωσιακό μπάσκετ στην Euroleague και δεν θα έχει στην διάθεσή του για το σημερινό ματς τον Μάρκους Έρικσον ο οποίος θα μείνει εκτός, ενώ αμφίβολοι  είναι οι Ολίντε και Σάμαρ.

Θυμίζουμε πέρσι στις 8 Φεβρουαρίου οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με εμφατικό τρόπο από το σημερινό γήπεδο που παίζουν απόψε με 60-93. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Λούκ Σίκμα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του ενάντια στην παλιά του ομάδα στην επιστροφή του.

Οι διαιτητές που όρισε η Ευρωλίγκα για την σημερινή αναμέτρηση να διευθύνουν είναι: οι Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία), Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο) και Κρίσταπς Κονσταντίνοφς (Λετονία).

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.