Ευρωεκλογές: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Μητσοτάκη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Metrosport Team10 Ιουνίου 2024

Στην αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών θα προχωρήσει, τις επόμενες ημέρες, το κυβερνητικό επιτελείο, τη στιγμή που σήμερα (10/6) έλαβε χώρα ο πρώτος... καφές, μετά τη χθεσινή εκλογική μάχη και ενώ στο βάθος υπάρχει... ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με το protothema, ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβαλε το προγραμματισμένο -για την Τρίτη (11/6)- του ταξίδι στην Ιορδανία, προκειμένου ο πρωθυπουργός να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ψύχραιμος στον σημερινό «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου διεξήχθη η πρώτη επίσημη συζήτηση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, όπως και τις αποφάσεις, οι οποίες θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.

Ένα από τα βασικά θέματα ανάλυσης είναι γιατί περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες δεν ψήφισαν ΝΔ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, που προηγήθηκαν προ μερικών μόνο μηνών.


Σημαντικό ρόλο στην επίλυση, όσο αυτό είναι εφικτό, της εξίσωσης θα παίξει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος είναι γνωστός για τις αναλύσεις του επί των δημοσκοπήσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων, οπότε αναμένεται σήμερα ή αύριο να παρουσιάσει μία πρώτη σημαντική ανάγνωση με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία.

Όπως εκτιμούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετακινήσεις πολιτών στα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας υφίσταται, χωρίς σε απόλυτους αριθμούς τα κόμματα αυτά να «εκτοξεύονται». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως επί της ουσίας, παρά το γεγονός πως η ΝΔ έχασε ένα εκατομμύριο ψήφους σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές, η άνοδος των κομμάτων της ακροδεξιάς ήταν μόλις 54.000 σταυροί.

Ένα ακόμη συμπέρασμα για το κυβερνών κόμμα είναι πως υπάρχει μεγάλη «τρύπα» στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο». Η αίσθηση πάντως είναι ότι οι πολίτες δεν μετακινήθηκαν ουσιαστικά από τη ΝΔ, αλλά τοποθετήθηκαν περισσότερο στην αποχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.