Ευρεία πρόκριση για τον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Αυγούστου 2024

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος σκόραρε δις (6΄, 50΄), ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από τη Φιλιππούπολη, διαλύοντας με 4-0 την Μπότεφ Πλόβντιβ και με συνολικό σκορ 6-1 προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης. 

Ο Τζούριτσιτς βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μλαντένοβιτς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπότεφ από τα αριστερά, για να γυρίσει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και από εκεί να εκτελέσει με πλασέ στην κίνηση ο Γερεμέγεφ, κάνοντας το 0-1.

Η ομάδα του Αλόνσο με την ψυχολογία στα ύψη καθάρισε την υπόθεση-πρόκριση στο 34ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά κα απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Τζούριτσιτς που έκανε δεξί διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Ετό και να καταλήγει στο δεξί παράθυρο της αντίπαλης εστίας, γράφοντας το 0-2. 

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γερεμέγεφ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Μαντσίνι, εκείνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έδωσε στον Τζούριτσιτς που με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-0 για τους «πράσινους».

Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση ο Γερεμέγεφ στο 50ο λεπτό. 

ΜΠΟΤΕΦ ΠΛΟΒΝΤΙΒ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46' Ακέρε), Μπαλογιάννης (59' Γιορντάνοφ (64' Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μίνκοφ, Ποπόφ (46'[ Κόροσετς), Ενουατσούκου, Ούτζα (44' Σέκουλιτς) 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46' Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73' Ζέκα), Μαντσίνι (62' Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73' Λημνιός), Γερεμέγεφ (79' Σπόραρ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.