Ευλογιά των πιθήκων: Η Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό έλαβε το πρώτο φορτίο με εμβόλια

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο φορτίο για την καταπολέμηση της ευλογίας των πιθήκων φτάνει σήμερα (05/09) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο. Πρόκειται για το επίκεντρο με τα περισσότερα κρούσματα και θα παραλάβουν 200.00 εμβόλια σε δύο δόσεις. 

Το πρώτο φορτίο με 99.100 δόσεις πρόκειται να προσγειωθεί σήμερα το μεσημέρι τοπική ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κινσάσα, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της Αφρικανικής Ένωσης (Africa CDC). Μια δεύτερη πτήση με τα υπόλοιπα εμβόλια αναμένεται να φτάσει στη ΛΔ Κονγκό ως το τέλος της εβδομάδας. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την άφιξη αυτού του πρώτου φορτίου εμβολίων στη ΛΔ Κονγκό», δήλωσε ο Ζαν Κασέγια γενικός διευθυντής του Africa CDC.

Στην Αφρική η νόσος έχει εμφανιστεί σε 13 χώρες, ανάμεσά τους το Μπουρούντι (796 κρούσματα), το Κονγκό- Μπραζαβίλ (162 κρούσματα) και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (45 κρούσματα), σύμφωνα με το Africa CDC. Στη ΛΔ Κονγκό κυκλοφορούν δύο στελέχη της ασθένειας: το clade 1a στο δυτικό τμήμα της χώρας και το clade 1b στο ανατολικό.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, αλλά και η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν δεσμευθεί να στείλουν εμβόλια σε αφρικανικές χώρες. Η Νιγηρία ανακοίνωσε ότι έλαβε 10.000 δόσεις εμβολίου από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.