Ευγενίδης: «Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο στα Βαλκάνια»

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης και μίλησε για το συνέδριο PHARMAPoint 2023 το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 

Ο κ. Ευγενίδης είπε για το συνέδριο: «Είναι το μεγαλύτερο συνέδριο φαρμακευτικών ειδών και υπηρεσιών στα Βαλκάνια. Περιμένουμε επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Έχουμε δυο καθηγητές από το ΑΠΘ με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο φαρμακείο αλλά και στη ζωή, με την τεχνητή νοημοσύνη και τη 3D εκτύπωση».

Για την τεχνητή νοημοσύνη: «Είναι αυτό που θα αναπτύξει ο καθηγητής για ένα πρόγραμμα για τους πολίτες που θα μπορούμε να πούμε περισσότερα από Δευτέρα. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία που κάνει μεγάλα άλματα. Προσπαθούμε να την ακολουθήσουμε και νομίζω ότι τεχνολογικά είμαστε πρωτοπόροι στη Θεσσαλονίκη. Έτσι θα αρχίσει και αυτό το κομμάτι και στη σύνδεση με την υγεία και γενικότερα με το φάρμακο.

Για τον ρόλο των φαρμακοποιών στην πανδημία: «Κάναμε μια έρευνα πανελλαδική σε όλους τους συναδέλφους με ερωτηματολόγιο και θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα και τον ρόλο του στην πανδημία. Ήταν ο μόνος χώρος υγείας ανοιχτός καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Η πολιτεία κατάλαβε τον σημαντικό ρόλο του φαρμακοποιού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.