Ευαγγελάτος: «Πολυτιμότερος ήταν αυτός... Ο Τζορτζ Μπάλντοκ»

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2024

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ας μην ήταν στο γήπεδο, στην ιστορική νίκη της Εθνικής ομάδας εναντίον της Αγγλίας.

Ο όρκος των παικτών στα αποδυτήρια λίγο πριν την εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο, η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, με τον Μανώλη Σιώπη να κοιτάει ψηλά, ο Λάζαρος Ρότα να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του λίγο αργότερα και το βλέμμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν μαζί και μιλούσαν με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Παραμονές του αγώνα, πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση, ενώ βρίσκονταν στην αγγλική πρωτεύουσα.

Από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα, το μυαλό όλων βρισκόταν στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Ο πανηγυρισμός του Βαγγέλη Παυλίδη μετά το πρώτο γκολ της Εθνικής, υπενθύμισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πως αυτή η μάχη ήταν ξεχωριστή για τους διεθνείς.

Όλοι είχαν αποφασίσει να καταθέσουν την ψυχή τους στο χορτάρι, για να τιμήσουν τη μνήμη του άτυχου συμπαίκτη τους. Η θέληση, η μεθοδικότητα και το σχέδιο του προπονητή, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς εξαιτίας του George και δώσαμε τα πάντα γι’ αυτόν και για την οικογένεια του. Ήταν μία υπέροχη νίκη αλλά το πιο σημαντικό ήταν τα συναισθήματα, δήλωσε ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Η υπόκλιση του βρετανικού Τύπου στην Εθνική Ελλάδας

Αυτά τα συναισθήματα αποτυπώθηκαν κατ’ επανάληψη στο Γουέμπλεϊ. Ανάγκασαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αγγλίας να υποκλιθούν. Το κίνητρο των Ελλήνων διεθνών ήταν μεγαλύτερο. Και αυτό ακριβώς συνόψιζε το δημοσίευμα του Guradian:

«Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Τι εμφάνιση υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτή, θυμήθηκε τον πεσόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη».

Στις καθυστερήσεις ο Βαγγέλης Παυλίδης δείχνει στον κόσμο το εθνόσημο για δεύτερη φορά, ο θρίαμβος ολοκληρώνεται με τους συμπαίκτες του Μπάλντοκ, να σηκώνουν τη φανέλα του αδικοχαμένου τους συμπαίκτη.

«Από χθες που ακούσαμε ότι συνέβη αυτό ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, γιατί ο Τζορτζ ήταν μέλος της ομάδας. Ήταν ένα ξεχωριστό παιδί, είχαμε περάσει πολύ χρόνο μαζί. Είπαμε ότι θα παίξουμε μόνο για εκείνον», ανέφερε ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Χατζηγιοβάννης είναι δακρυσμένος, ο Ρότα προσπαθεί να περάσει το δικό του μήνυμα μέσα από την κάμερα και όλοι μαζί φωτογραφίζονται με τη φανέλα του Μπάλντοκ.

«Θέλαμε να παίξουμε για εκείνον και τα δώσαμε όλα και τα δώσαμε όλα για εκείνον» τόνισε ο Βαγγέλης Παυλίδης. Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας την Αγγλία, μια εποχή μάλιστα που τα τρία λιοντάρια συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

«Η Ελλάδα έδωσε την ψυχή της για τον Μπάλντοκ», αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

H Telepraph έγραψε πως η Αγγλία εξευτελίστηκε από την Ελλάδα και άφησε αιχμές για τις επιλογές του προπονητή: «Η μυστηριώδης σύνθεση του Λι Κάρσλεϊ εξευτελίστηκε στο Γουέμπλεϊ από την Ελλάδα».

Μέσα σε 24 ώρες. Οι Έλληνες διεθνείς πέρασαν από την συντριβή της απώλειας, στη δίψα για μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία. Τα κατάφεραν, χωρίς κανείς ακόμα να μπορεί να διαχειριστεί το τραγικό συμβάν.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Γουέμπλεϊ. Και ας μην ήταν στο γήπεδο. Απόδειξη τα λόγια των συμπαικτών του και οι κινήσεις τους, μέσα στο γήπεδο σε μια βραδιά ιστορική.

Το μεγαλείο ψυχής του Μπάλντοκ

Ο μικρός Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μία σοβαρή ασθένεια στην καρδιά του και εξαιτίας αυτής δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ομαλά οι βαλβίδες της καρδιάς του με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ροή στο αίμα του και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του μικρού φίλαθλου της Σέφιλντ.

Όταν ο Μπάλντοκ ενημερώθηκε για το σχετικό πρόβλημα του μικρού Χάρβεϊ, αλλά για την υπερπροσπάθεια της μητέρας του για να θεραπευτεί ο γιός της, εκείνος κοινοποιήθηκε αμέσως και αγόρασε με δικά του έξοδα έναν αυτόματο απινιδωτή.

Μάλιστα ζήτησε από την οικογένεια του παιδιού να μη μαθευτεί προς τα έξω αυτή η κίνηση του.

Η μητέρα του μικρού μετά το χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ δημοσίευσε το σχετικό γράμμα αναδεικνύοντας την ιστορία του μικρού παιδιού της και τη γενναιοδωρία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.