«Έξοδος κινδύνου» για τους πρωταθλητές, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ρευστή και ευνοϊκή μόνον για τους τρεις του ΠΟΚ

Δημήτρης Μπούζας31 Αυγούστου 2024

Με λίγες «ανάσες» ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, όπως επίσης και ο Αλόνσο με τους δικούς του, «μετακινούνται» από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, στις αντίστοιχες εγχώριες, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής που ξεκινάει σήμερα και κλείνει τον κύκλο του αύριο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αναμετρήσεις Λαμίας – Ολυμπιακού, Άρη – Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακού – ΑΕΚ, Ατρομήτου – ΠΑΟΚ και Καλλιθέας – Παναθηναϊκού. 

Το κάθε παιχνίδι ξεχωρίζει ασφαλώς, με τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες που φυσιολογικά υπάρχουν. Ωστόσο αν ρίξεις μια ματιά προσεκτική σε ότι αφορά την εξωαγωνιστική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί μετά από τις «άδειες» που παρέχει ο αρμόδιος Υφυπουργός για την παρουσία οπαδών και των φιλοξενούμενων ομάδων, σε συνδυασμό βέβαια και την προθυμία και διάθεση ορισμένων γηπεδούχων να τα οικονομήσουν, με το καλημέρα εντοπίζεις εξόφθαλμες και κραυγαλέες διακρίσεις, αλλοιώσεις συνθηκών και παροχή εύνοιας μονοθεματικά και μονόδρομα προς τους τρεις μεγάλους του λεκανοπεδίου. Φανερά κάποιοι «μικροί» δεν διστάζουν να εξαφανίσουν τις όποιες προσδοκίες και ελπίδες αγωνιστικές έχουν, μετατρέποντας τις έδρες τους σε… Φάληρο, «OPAP Arena» και ΟΑΚΑ. 

Δείτε τι θα συμβεί σε αυτή την αγωνιστική στη Λαμία, στη Λειβαδιά και στην έδρα της Καλλιθέας. Το μεμπτό και απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι αυτό το «πλεονέκτημα» δεν ισχύει για τις άλλες ομάδες, όπως για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Σε αυτούς υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός απείρως μικρότερος από τις στρατιές των Αθηναιοπειραίωτων και μάλιστα με συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές. Άσε που υπάρχει και το ενδεχόμενο και το δικαίωμα σε μερικούς, να μην δίνουν ούτε αυτά τα λίγα που δικαιούνται οι φιλοξενούμενοι (περίπτωση Βόλου σε Άρη).

Θα μου πείτε τώρα τι ψάχνεις να βρεις μέσα σε έναν χώρο που μπάζει από παντού και όζει ανυπόφορα δεκαετίες ολόκληρες και από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Οδεύουμε προς την 3η αγωνιστική λοιπόν., κουβαλώντας αμαρτίες τη μια πίσω από την άλλη. Η νέα κατάσταση με τον νέο αρχιδιαιτητή από τα πρώτα δείγματα και σε ότι αφορά τους ορισμούς των διαιτητών, επιεικώς τα έχει κάνει μούσκεμα. Ο ζωηρός και αποφασιστικός Γάλλος που βγήκε φόρα παρτίδα και έκρινε σε ποιες φάσεις υπήρξαν λαθεμένες αποφάσεις, δεν τόλμησε να πλησιάσει καν το «ναρκοπέδιο» του Φαλήρου. Και όχι μόνον αυτό, δεν είχε και το κουράγιο και τη λεβεντιά να επέμβει και να διερευνήσει την καταγγελία ότι ο πρώτος διαιτητής (Ευαγγέλου), μετά το άνοιγμα της καθυστερημένης επικοινωνίας με τον VARίστα στο παιχνίδι, ο πρώτος με ένα απότομο «είναι γκολ τελείωσε» (!) δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για άλλη απόφαση, πλην της επικύρωσης ενός άκυρου γκολ. Να σκεφτεί κανείς ότι ο βοηθός VARίστα Κωσταράς, για τον οποίο λέχθηκε ότι ήταν υπεύθυνος του παραπτώματος, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε να μείνει δηλαδή εκτός ορισμών, αλλά ορίστηκε σε δύο παιχνίδια!

Ας πούμε όμως και δυο κουβέντες για τα παιχνίδια που ξεκινούν σήμερα. Προσωπικά θεωρώ ακλόνητο φαβορί τον Άρη. Είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα, ο οποίος με την ήττα του μέσα στην Τρίπολη από τον Βόλο, απέδειξε πως το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα ήταν «φωτοβολίδα» ή μια μη αναμενόμενη ευτυχής συγκυρία. Φαβορί θεωρώ και τους τρεις του ΠΟΚ που παίζουν όπως αντιλαμβάνεστε εντός έδρας και όχι εκτός έδρας, όπως θα έπρεπε. Όσο για τους πρωταθλητές, πιθανολογώ πως θα βρουν αντίσταση, την οποία όμως είμαι σίγουρος ότι θα την κάμψουν. Είναι καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Όσο για την περιρέουσα ατμόσφαιρα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευνοϊκή όπως επί δεκαετίες συμβαίνει, για τους Αθηνοπειραιώτες.

ΥΓ1: Η κλήρωση έχει διπλή ανάγνωση. Υπάρχει το βατό μέρος (εντός έδρας με Φερεντσβάρος, Βικτόρια Πλζεν και Σλάβια Πράγας) και το αρκετά δύσκολο (εκτός με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γαλατάσαραϊ και Σοσιεδάδ).

ΥΓ2: Αγωνία επικρατεί για την άφιξη εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας που επέλεξαν σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι οποίες ασφαλώς μοιάζουν και με ανέκδοτο, παίκτη που δεν έχει κεντρίσει ενδιαφέρον ούτε από ομάδες της Σούπερ Λίγκα 2! Βλέπετε είναι και η εποχή των μεταγραφικών ανεκδότων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.