Εξελίξεις Μπαρτσελόνα: Κατηγορείται και ο Λαπόρτα για δωροδοκία διαιτητών!

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2023

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από την Ισπανία, καθώς σύμφωνα με εγχώρια μέσα και ο Ζοάν Λαπόρτα εμπλέκεται στην υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην αρχιδιαιτητή.

Λίγο καιρό πριν ο δικαστής Χοακίν Αγκιρέ εξέδωσε διάταγμα στο οποίο υποστήριζε πως οι καταθέσεις της Μπαρτσελόνα προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών (CTA), Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, συνιστούν αδίκημα δωροδοκίας.

Κατηγορούμενοι για αυτή την υπόθεση είναι οι δύο πρόεδροι της Καταλανικής ομάδας, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Από το 2001 μέχρι και τον Ιούλιο του 2018 η Μπαρτσελόνα είχε δώσει στον Νεγκρέιρα περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ. Οι «μπλαουγκράνα» από πλευράς τους υποστηρίζουν πως αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί ώστε ο πρώην αρχιδιαιτητής να τους παρέχει συμβουλές σε θέματα διαιτησίας.

Ο αθλητικός δικαστής πιστεύει πως η ομάδα σταμάτησε να πληρώνει τον αντιπρόεδρο της CTA όταν αποχώρησε από αυτή την θέση, έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα χρήματα του είχαν δοθεί για την θέση την οποία κατείχε και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο κατηγορίας.

Η εφημερίδα «El Mundo» σε νέο ρεπορτάζ αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις για δωροδοκία και από τον νυν πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα. Γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το Ερευνητικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης επισημοποίησε την κατηγορία εναντίον του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, για αδίκημα δωροδοκίας. Έτσι τον εμπλέκουν στην υπόθεση Νεγκρέιρα μαζί με τους Σάντρο Ροσέλ, Ζοσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και τους Όσκαρ Γκράου, Αλμπέτ Σολέρ, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και τον γιο του Χαβιέ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.